WOW air x Iceland: must do’s

De laatste blogposts van dit jaar wou ik extra speciaal maken. Ik vertelde jullie eergisteren al over onze trip met WOW air, maar beloofde jullie nog tips om IJsland onvergetelijk te maken. De voorlaatste blogpost volgt overmorgen en zal dan weer over onze favorietjes uit Florida bestaan. Maar first things first: geniet van onze koude IJsland must do’s waar we tijdens onze trip met WOWair bijzonder van genoten.

The Golden Circle tour 

Een absolute mustdo tijdens een rondreis in (Zuid) IJsland is de Golden Circle tour. Je kan deze tour in groep en met een gids of, wanneer je een huurwagen hebt, gewoon op eigen houtje bezichtigen. Tijdens deze tour rijd je langs prachtige valleien en uitgestrekte velden vol IJslandse paarden en schapen in het prachtige Þingvellir National Park, kan je een geiser zien spuiten, een rivier zien verdwijnen in een ravijn (Gullfoss) en een heuse explosiekrater van dichtbij bekijken (Kerið). 

Secret Lagoon 

Wanneer je verhalen over IJsland hoort, dan zal je wellicht al vaak de naam Blue Lagoon hebben horen vallen. Maar wist je dat IJsland naast de Blue Lagoon nog tal van andere natuurlijke zwembaden heeft? Een van deze heet Gamla Laugin, beter bekend als de Secret Lagoon en ligt in FLÚÐIR. Dit natuurlijk zwembad is IJslands oudste zwembad en het wordt hele jaar door verwarmd door een natuurlijke warmwaterbron die zorgt voor een continue toevoer van zuiver water wat een temperatuur van zo’n 38°C in het zwembad met zich meebrengt.

Reynisfjara Black beach

Bij het denken aan een mooi strand denken we vaak aan hagelwit zand aan de kust van een tropische bestemming. Maar dat hoeft het niet persé te zijn en dat bewijst Reynisfjara met haar roetzwarte strand. Dit prachtige strand ligt vlakbij het vissersdorp Vik y Myrdal en heeft een mysterieus kantje. Op het strand kan je enorme rotsen ofwel basaltzuilen zien en er heerst een mythe dat deze zuilen de resten zijn van een driemaster die door trollen uit de zee werd getrokken. Toen de trollen door zonlicht werden verrast, zouden zij gezamenlijk met het schip versteend zijn. 

Eyjafjallajökull, Seljalandsfoss & Skogafoss 

Tijdens een rondreis in het zuiden van IJsland passeer je ongetwijfeld IJslands bekendste vulkaan, de Eyjafallajökull. Wedden dat je na een bezoekje aan het visitor center deze naam perfect kan uitspreken? Stop ook even langs de prachtige watervallen in de buurt van de Eyjafjallajökull. Deze zijn immers ook de moeite waard en wie weet vind je wel de kist met goud die Þrasi Þórólfsson, een van de kolonisten van IJsland, achter de waterval ‘Skogafoss’ verborgen heeft. 

Northern lights

Een absolute aanrader is er een die niet altijd kan gegarandeerd worden. Een spijtige zaak denk je dan, maar doordat het Noorderlicht niet altijd zichtbaar is en erg afhankelijk is van bepaalde factoren, zorgt het ervoor dat wanneer je dit prachtige licht toch te zien krijgt, je zo’n ontzettend gevoel van voldoening krijgt. Al zijn er een aantal tips die we graag met jullie willen delen. Zo kan je best de bewolking in het oog houden via deze link. Het noorderlicht is namelijk het beste zichtbaar bij zeer lage/geen bewolking. Daarnaast kan je ook de app ‘My aurora forecast’ downloaden, deze geeft je accurate voorspelling van waar en wanneer je het best op jacht naar het noorderlicht kan gaan. Good luck!