Sofitel: amazing time

Logeren in Sofitel, ik deed het al eerder. Ik heb samen met Inge van Bubble Trouble ooit eens een whiskytasting mogen doen in één van hun hotels. Een avondje om niet meer te vergeten, alhoewel het vergeten makkelijker liep door alle whisky. Ik heb al elke keer als ik in een Sofitel verblijf een heel ontspannen en relax gevoel. Het personeel is vriendelijk, de kamers zijn ruim en proper en het ontbijt is telkens opnieuw uitstekend. Niets dan lof, zeker na mijn afgelopen nachtje in Sofitel Grand Ducal in Luxemburg. Bij het aankomen wist de butler mijn auto meteen te parkeren in de privé parking. De andere receptionist nam ons mee naar de kamer en toonde trots alle nieuwste snufjes. Een kamer waar trouwens een lekkere hap en een onwijs lekkere cocktail op ons stonden te wachten. De beginnende cocktail van een za-lige avond.

Sofitel is een keten van luxe hotels die eigendom zijn van Accor. De 200 hotels van Sofitel hebben 4- of 5-sterren. Accor hotel opende in 1967 haar eerste Novotel in Lille Lesquin (Frankrijk) die nog steeds open is. Na 50 jaar heeft de groep nu meer dan 3800 hotels in 94 landen over de hele wereld.

In Luxemburg heb je niet al te veel leuke party events, waardoor Sofitel Grand Ducal op het briljante idee kwam ‘La Nuit by Sofitel’ te organiseren. Een plaats waar je een lekker hapje kan eten gecombineerd met een frisse cocktail of in ons geval: champagne. De alcohol vloeide rijkelijk en dat had ik eerlijkgezegd wel nodig na zo’n drukke week.

Het feestje is perfect om nieuwe mensen te leren kennen, te netwerken maar evenzeer om eens met je vriendengroep te doen. De ambiance is top – zeker wanneer ze ervoor kozen een top zangeres het podium op te laten. Haar stem blies iedereen omver en de toon was gezet. De dansvloer was afgeladen vol en ik heb samen met de andere bloggers mee het feestje kunnen eindigen. Nadien besloten we nog te genieten van roomservice, omdat we toch nét iets te veel gedronken hadden en te weinig gegeten. De roomservice ging énorm snel, het eten was vers en oh ja: ze houden écht enorm rekening met voedsel intoleranties en allergieën.

Het bed was heerlijk zacht en om 3 uur klokslag waren we uitgeteld. Tijd dus om te gaan slapen… en om wakker te worden met ontbijt aan bed. Leuke service van het hotel, want je kan tot 3h ’s nachts aanvinken wat je ’s morgens wil eten – lekker in je pyjama of badjas. Het ontbijt was enorm rijkelijk en vooral héérlijk. Dit hotel is één van de betere hotels die ik afgelopen maanden bezocht heb. Hier zien ze me ongetwijfeld terug!

Enkele tips:

– Bezoek de achtste verdieping, waar ook restaurant en bar is. Je kan genieten van een prachtige view over Luxemburg.

– De cocktail maison was straf, maar één van de betere – try this for sure!

Meer informatie kan je vinden via http://www.sofitel.com/gb/hotel-5555-sofitel-luxem…