Must do: Lisbon

Processed with VSCO with t1 preset

Onlangs ging ik samen met Jeffrey op verrassingstrip met srprs.me. Een trip om nooit te vergeten. Je gaat niet elke dag naar Zaventem met een kraslotje dat je twee uur voor vertrek moet krassen om dan te weten te komen naar waar je gaat.

Onze trip ging zoals gezegd in de vorige blog over srprs.me naar Lissabon. We hebben ongelooflijk leuke dingen gezien én gedaan en in deze blog vertel ik jullie daar graag meer over. Mijn drie must do’s van Lissabon zijn misschien wel de klassieke toppers, maar je moet ze écht gedaan hebben.

For the lovebirds

We starten met ons romantisch plekje. Praça do Comércio is één van de grootste en bekendste pleinen van Lissabon. Het wordt ook wel het paleisplein genoemd, vanwege het Ribeira Paleis dat hier vroeger stond. Het plein ligt recht aan de rivier de Taag, wat het extra bijzonder maakt. Op dit immense plein vind je daarnaast een groot en mooi standbeeld van Koning Jozef I. Zowel overdag als ’s nachts is het zeker een aanrader om dit indrukwekkende plein te bezoeken. Wij hielden er een super cosy picnic!

Best view in town

Het prachtige Castelo de São Jorge is het bekendste Kasteel van Lissabon. Een deel van dit kasteel stamt al uit de 6e eeuw voor Christus. Het kasteel is gelegen op de hoogste heuvel van Lissabon, waardoor je eenmaal boven een prachtig uitzicht hebt over de stad en de rivier de Taag. Het uitzicht zorgde ervoor dat ik effe stilstond bij alles wat er de afgelopen maanden is gebeurd. Mijn leven was een beetje een rollercoaster én nu pas begin ik alles te beseffen. Zeker met zo’n uitzicht besef je dat je voor de volle 100% moet leven.

Love in an elevator

De Santa Justa lift is zonder twijfel de meest bijzondere lift waar ik ooit in ben geweest. Deze lift is niet alleen erg mooi vanwege de Gotische bouwstijl. De lift is zo bijzonder doordat hij twee wijken verbindt die door het enorme hoogteverschil van elkaar gescheiden zijn. Stap beneden op de Santa Justa straat in de wijk Baixa in de lift en stap op 45 meter hoogte uit op het Carmoplein in de wijk Chiado. Wanneer de lift op het hoogste punt is, heb je bovendien een prachtig uitzicht op het Rossio plein. En dan kom je in het oudere stadsgedeelte én kan je de leukste rooftopbars vinden.

Lissabon is een échte aanrader, net als de srprs.me reis. Spanning alom geeft zo’n extra boost aan je vakantie. Je kan er op rekenen: het wordt verzorgd tot in de puntjes.