Fjordline Norway

Een maandje geleden genoot ik met volle teugen van Noorwegen. JA hoor, het stond énorm hoog op m’n bucket list. Ik was zo verrast door het land. Vooral door de rust die er heerste. Ik maakte bekend dat ik een boek schreef over anorexia die week. De stress die ik voelde voor m’n vertrek was niet te evenaren. Ik was letterlijk en figuurlijk echt op. In Noorwegen kreeg ik opnieuw een gevoel van rust terug. Ik kwam terug dichter bij mezelf en bij de noden die ik op dat moment nodig had.

Eén van de leukste dingen vond ik zeker de Fjordline. Een fantastisch mooie cruise waar wij van Bergen naar Stavanger mee hebben gevaren. Ik deed onlangs een cruise van Aida, maar de Fjordline is een compleet ander gegeven omdat uit uitzicht elke keer subliem blijft. Maar ok, we beginnen helemaal vooraan.

Wat is die Fjordline?

Fjord Line verzorgt vanaf Hirtshals in het noorden van Denemarken dagelijkse verbindingen naar de Noorse fjorden. Laat je comfortabel via de schitterende Noorse kustlijn rechtstreeks vervoeren naar Stavanger of Bergen.

IMG_6677

Afbeelding 1 van 6

Fjord Line werd opgericht in 1993 met het doel om veerdiensten te bieden tussen Noorwegen en Denemarken, en hebben later diensten tussen het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen overgenomen van Color Line in de late jaren 90. Een moeilijke periode volgde waardoor de verbinding naar het Verenigd Koninkrijk werd beëindigd en een samenwerkingsverband met Master Ferries in 2007 is ontstaan. Dit brachte Fjordline weer op het pad naar succes.

Nu met moderne schepen en voldoende capaciteit voor zowel de toeristische en commerciële voertuigen, Fjord Line is in staat om normale dagelijkse afvaarten over talrijke routes en bestemmingen te bieden.

Wat vond ik er geweldig aan?

Het is een luxe cruise schip, waar we zelfs de machinekamers mochten bezoeken. Je hebt verschillende restaurants aan boord. Een buffetrestaurant dat erg geliefd is, maar eveneens ook een sportsbar voor snacks. Wij gingen helemaal voor het vleesrestaurant waar je heerlijke tapas op je bord krijgt. Ook naar intoleranties en allergenen wordt hier écht gekeken. Ik had een heerlijke carpaccio bijvoorbeeld én gestoomde mosseltjes – héérlijk.

This is too great for words!

Ook heb je taxfree shopping aan boord én kan je bovenaan gaan staan om een fantastisch uitzicht te krijgen. Je kan ook blijven slapen op het schip, in één van de prachtige kajuiten. Schip ahoy, want ook de bars zijn bijzonder tof gedaan. Wanneer wij aan boord waren was er zelfs een quiz én bingo om de sfeer er in de namiddag al in te krijgen.

Het leukst vond ik het bezoek aan de bridge, wat eigenlijk de kapiteins kamer wil zeggen. Je hebt daar een compleet uitzicht over de zee, maar je ziet ook hoe de kapitein zijn schip bestuurd. Zo genoten!

Je kan meer info over de Fjordline en Noorwegen makkelijk vinden via visitnorway.com.