Aveda Hasselt

Een nieuw adresje in het mooie Hasselt bezoeken? Dat is meteen een deal voor mij. Ik vind Hasselt zelf al een fijne stad, een stad ook waar ik een soort van thuisgevoel heb en effectief kan ontspannen. Dat laatste heeft gisteren toch net een extra dimensie gekregen door mijn bezoekje aan Aveda Hasselt. Een zaak om U tegen te zeggen. Een zaak waar je héél wat kan laten doen om je volledig zen te krijgen. Een overzichtje kan je absoluut in deze blog vinden.

 

What’s in a name?

Je kan jezelf laten verwennen in de spa voor een massage, pakking of een gelaatsverzorging of meteen gaan voor een nieuwe coupe in het haarsalon. Ik deed een soort van hair detox waarin een shampoo enkel en alleen op je hoofdhuid wordt gezet. Die wordt goed in je hoofdhuid gemasseerd dankzij een zaaaalige massage (ik wou dat die massage wel uren kon duren). Geïnspireerd door Ayurveda, de eeuwenoude natuurlijke gezondheidsleer uit India, is Pramāsana™ een combinatie van twee worden uit het Sanskriet: ‘Prama’betekent basis en ‘Asana’ is een yogapositie. Samen vormen ze de perfecte weerspiegeling van het idee dat een schone, gezonde hoofdhuid de basis is van glanzend haar.

Daarnaast werd ik verwend met een glamour blowdry. De Thickening Tonic voor het volume tijdens het brushen moet je trouwens vragen. Die geeft zoveel volume en ruikt heerlijk. Ik vind het één van de top productjes die ik tijdens mijn bezoekje leerde kennen. Daarnaast hebben ze ook vooraan een winkeltje, waar je zelf alle producten van Aveda kan testen naar believen met de nodige uitleg. Het personeel is trouwens echt fantastisch. Schatten van mensen die je enkel en alleen op de juiste manier willen helpen. Mijn vriend ging trouwens voor een ‘broske’, zoals ze bij ons zeggen. Zes én drie millimeter. Dat gebeurde ook enkel omdat hij zich meteen op zijn gemak voelde bij het fijne team denk ik. Ik lag nog te genieten aan de wastafel én plots zat er een gloednieuw lief op me te wachten. Ha!

Toch is alles van Aveda met een mooie knipoog naar het milieu. Aveda wil een ecologisch punt maken. Een punt waar ik me volledig in kan vinden. Ze willen een voorbeeld willen stellen naar de mensen toe dat schoonheid ook kan op een verantwoorde manier.

Tell me more

 “Lichaam en geest in balans brengen, daar draait het om bij Aveda. Een nieuw kapsel én genieten van een heerlijke beautybehandeling of volledig tot rust komen in de spa: het is allemaal mogelijk. We werken bovendien met natuurlijke en milieuvriendelijke producten”, legt manager Isabelle uit.

Aveda is een bekende naam in de beautywereld. Hun natuurlijke haar- en verzorgingsproducten zijn overal verkrijgbaar en hun lifestyle-salons staan bijzonder hoog aangeschreven. Hoog tijd dus dat ook Hasselt zijn eigen Aveda-salon krijgt. “Hasselt is een modebewuste stad en dus de ideale locatie voor een Aveda-salon. Het eerste in Europa trouwens dat het nieuwe full Aveda-design meekrijgt.”

Just Yentl meets Aveda

Mijn volgende afspreek staat klaar. Een massage die stress zou tegengaan. Ik ben alvast benieuwd! Ik hou jullie graag op de hoogte in een volgende blogpost. Want hey, Aveda en Just Yentl: dat is wel écht een match.