Make me up with Mii Cosmetics

Ken jij Mii Cosmetics al? Voor mij is het een gloednieuw merk, dat ik ben tegengekomen in mijn zoektocht naar de perfecte minerale make-up. Ik heb heel snel last van uitslag door make-up, dus ik ben altijd een beetje bang wanneer ik nieuwe make up test. Minerale make-up geeft me meteen een iets veiliger gevoel, maar soms vind ik de pigmentatie net niet goed genoeg. Zo kwam ik bij Mii Cosmetics terecht. Ik vertel er jullie vandaag graag meer over!

Mineralen: wat zijn het?
Mineralen zijn in de natuur voorkomende vaste stoffen die gevormd zijn door geologische processen. De IMA (International Mineralogical Association) erkent zo’n 5.000 soorten mineralen, maar er worden nog steeds nieuwe mineralen ontdekt. Dat heeft ergens nog niet echt iets met make-up te maken, maar dit ligt aan de basis van onze make-up, die ik momenteel dagelijks draag.

Wat het zo goed maakt?
– Je beschermt je huid door minerale make-up: er is aanwezige titaandioxide of zinkoxide in minerale make-up, wat minerale zonnefilters zijn. Hierdoor heeft vrijwel elke minerale make-up een zonbeschermend effect en bevat het een zonnebrandfactor.
– Minder schadelijk voor je huid: Minerale make-up is beter voor je huid dan reguliere make-up, als middels grootschalig klinisch onderzoek bewezen is dat het blootstellen van de levende menselijke huid aan make-up bestaande uit 100% (gemicroniseerde) mineralen, tot minder huidproblemen (of een betere huidconditie) leidt, dan bij eenzelfde blootstelling aan reguliere make-up. Ik vind het écht zelf beter om make-up af te wisselen. Ik gebruik dus niet alleen minerale make-up. Ik gebruik het wanneer mijn huid vrij dof aanvoelt en ik op zoek ben naar een veiliger alternatief dan de gewone make-up. Uitslag is er altijd sneller als ik denk (helaas!)

– De nieuwe productjes van Mii Cosmetics zijn helemaal mijn ding. In de praktijk zijn cosmeticaformules bestaande uit 100% mineralen alleen maar geschikt voor make-up producten in poedervorm, zoals foundation, blush, bronzer en oogschaduw. Andere soorten cosmeticaproducten (die minerale make-up merken ook steevast in hun assortiment hebben), bevatten naast mineralen noodgedwongen ook andere soorten cosmetica-ingrediënten. Mii Cosmetics bracht onlangs een gloednieuwe lipstick op de markt, die ook volledig bestaande is uit mineralen. Daarnaast zijn ze ook vegan, wat voor veel mensen écht een surplus kan zijn.

– Mii Cosmetics heeft de beste oogpaletten for sure. Daar twijfel ik géén seconde over. Voor mij is pigmentatie zoals ik eerder zei heel belangrijk. Daarnaast moet de make-up op m’n ogen ook lang blijven zitten. Ook aan deze test voldeed Mii Cosmetics, wat maakt dat ik er zo tevreden over ben.

Ondertussen heb je al heel wat verschillende items voor ogen, lippen, kaakjes én contouring. Sinds kort zijn er nieuwe productjes voor de wenkbrauwen én voor de extra verzorging van je lippen. Die laatste is vooral belangrijk nu de winter voor de deur staat. Heel benieuwd om de nieuwe productjes te testen. Ik hou jullie via deze weg op de hoogte!
Dank jullie wel om de vorige blog zo massaal te lezen. Het doet deugd om na een paar maanden niet te bloggen, jullie nog steeds Just Yentl lezen. Duizendmaal dank!