Happy brow-day!

Ik heb de stap durven zetten: oh my god! Mijn vriendinnen zeiden me altijd dat het best pijnlijk was, dus ik als bangerik hield de boot af. Tot Leila van Extensionelle me toch de tip gaf powderbrows te proberen: géén luxebehandeling met wellness gevoel, pijnlijk maar niet zo pijnlijk als microblading. Ik heb microblading nog nooit getest, dus daarover kan ik geen eerlijke mening neerschrijven (of ja, typen).

Powderbrows vond ik ook best pijnlijk, maar ik had het pijnlijker verwacht. De ‘Powderbrow’ is een nieuwe techniek waar semi-permanente make up toegepast door middel van een machinaal nano naald. Klinkt erger dan het is, maar ze werken met de powderbrows inderdaad met naalden.

Je nieuwe wenkbrauwvorm wordt eerst getekend met een potloodje waardoor je vooraf al de vorm die je gaat verkrijgen kan zien en de kans niet oploopt dat je te dikke of te dunne wenkbrauwen verkrijgt. Ook de kleur van het pigment voor in deze fase gekozen. De wenkbrauwen werden bij mij ook op voorhand in de juiste vorm met een pincetje geëpileerd. Daarna gingen we aan de slag met de nano naald. Na een klein uurtje was het pigment genoeg ingetrokken en kreeg ik nog wat extra pigment gesmeerd op de wenkbrauwen om in te trekken. Je wenkbrauwen worden verdoofd, maar het is en blijft een gevoelige plaats waar het natuurlijk extra pijnlijk is. Het resultaat vond ik wel de max, maar na zes weken moet ik terug gaan extra te bijwerken omdat de wenkbrauw nu nog niet volledig hetzelfde kan zijn omdat het pigment niet overal hetzelfde intrekt. Perfectie komt er dus héél snel aan 😉

Waarom is er een eerste bijwerking nodig? 

Om kleine aanpassingen te doen bij de vorm/ kleur of dikte indien de klant dit wenst. Verlengt ook de houdbaarheid. Deze bijwerking wordt 6-8 weken na de eerste behandeling toegepast 

 Hoelang blijft de powderbrows ?

Bij een vrij vette tot normale huid:  10 -14 maanden, bij een droge tot zeer droge huid maar liefst 16 tot 24 maanden. Crazy!

Goed om te weten!

Mijn wenkbrauwen zagen er tot bij watercontact er vrij donker uit. Er kwam een klein korstje op, door het aanbrengen van het pigment maar dat ging vrij snel weg door het gebruik van ontsmettende zalf. Mooi resultaat is te verkrijgen na 2 weken maar perfect resultaat pas na de bijwerking. Excited!

Nu bij Extensionelle in Antwerpen. En geloof me: Leila doet dat perfect!