Firestone @ BCN

Barcelona is een topstad. Ik ben fan! In mijn vorige blog vertelde ik al dat we met Firestone naar Barcelona mochten reizen. Jeffrey en ik hadden mégaveel zin in een tripje naar de Spaanse stad ook al waren we pas een maand geleden geweest. Nu ja, je kan er nooit genoeg geweest zijn. We beginnen bij het begin, want ik wil jullie écht alles over onze trip vertellen. Het hotel kan je alvast vinden door te klikken op onze gloednieuwe travel categorie, waar je kan doorscrollen naar de blog over W hotel Barcelona. Ik heb het vandaag over het merk Firestone, het verschil mét Bridgestone en natuurlijk hun super leuke music tour waardoor we in Barcelona belandde.

Firestone is een merk van Bridgestone. Premium is natuurlijk Bridgestone maar Firestone zit tussen de luxueuzere banden en de goedkopere banden. Firestone staat sterk, want de slogan luidt resoluut: ‘Build to perform longer’. Dat mochten we ook testen in een heuse slibcursus, karting trip én vooral tijdens de leerrijke tips van het Firestone team. Je merkt wel dat iedereen de nodige passie heeft om te vertellen over het merk. Een beetje trots ook, want Firestone is zelfs voor mij als meisje dat er niet veel van kende interessant. Ik begon meer te lezen over alles uit de wereld van de banden. Jeffrey keek vaak op en begreep het niet helemaal maar goed ja, ik vond het zo interessant dat ik besloten ben zelf voor Firestone banden te gaan.

Enkele weetjes die je kan gebruiken als je interesse hebt in nieuwe banden:

  • Wij deden de test in een heuse Roadhawk tour, met de nieuwe Roadhawk banden.
  • De banden zijn het sterkst als ze zo’n 20 à 25.000 kilometer hebben gereden: say what?! Ja hoor, je moet dus geen bang hebben voor de slijtage van de banden. Meestal gaan banden na x-aantal kilometer minder sterk presteren. Deze Roadhawk is nét het omgekeerde.
  • Zon of regen maakt helemaal geen verschil bij de Firestone Roadhawk band.
  • De banden hebben heel wat meer kracht, waardoor ze slippen sneller gaan voorkomen. Ik heb de Roadhawk test in het mooie Parc Motor gebied in Barcelona net niet kunnen doen, maar mijn collega persmensen waren vol lof. De Roadhawk banden hebben meer grip waardoor slippen minder voorkomt. Voor mij is dat één van de grootste pluspunten. Ik heb daar stiekem wel altijd een beetje schrik voor. Ik heb een vrij zware voet, maar bij natte wegen is dat altijd iets meer risky. En ergens denk je dan van ‘moest er nu iets gebeuren’..
  • Hoeveel kost het nu echt? Prijzen variëren uiteraard per maat, maar voor een gemiddelde bandenmaat als 205/55 R16 betaal je rond de 50 euro per band. Prijs-kwaliteit zweren ze dat het zeer goed zit.

Ik bestel mijn nieuwe banden deze week! Helemaal fan na mijn tripje Barcelona. En héy, zeg nu nog eens dat de girls niet veel van banden kennen. Scoor met je bandenkennis of surf gewoon voor nieuwe topbanden van Firestone naar de website via deze link: http://www.firestonebpe.com/nl