Klaar voor de zomer met Braun

De zomer komt eraan én ja dan denken we meteen aan de mooie, gladde benen. Een soort van babyvelletje, maar dan op je benen. Ik testte al heel wat apparaten uit om de meest gladde benen te bekomen. Omdat ik alles via Insta Story vertelde, kreeg ik vaak de vraag om er een blogpost over te maken. The time is now: want vandaag stel ik mijn favoriete epileertoestel voor. Mijn favorietje én dus de held van de zomer is de Braun Silk Epil 9 SkinSpa. We weten ondertussen dat Braun énorm goed scoort en telkens zich opnieuw probeert uit te vinden. Dat vind ik ook het leuke aan het merk. Ze willen vernieuwen, maar eveneens ook steeds sterker worden. Prijs-kwaliteit zitten zij ook énorm goed vind ik. Het toestel kost zo’n 130 euro, maar gaat heel wat jaren mee.

Het toestel

Braun Silk-épil 9 SkinSpa is een 4-in-1 epileer-, scrub- en verzorgingssysteem met 12 extra’s. Say whaaaat?! Yes indeed! Bovenop Braun’s Wet & Dry epilator (kan zowel in de douche als op een droge huid worden gebruikt), bevat deze set ook een diepwerkend massageopzetstuk voor een betere teint, twee scrubborstels voor een zachte en diepe lichaamspeeling en een scheerhoofd met trimopzetstuk. Het toestel ziet er mooi gestroomlijnd uit en ligt goed in de hand. Het oudroze massageopzetstuk maakt de look zeer girly. Wanneer je het toestel aanzet gaat automatisch het lampje branden zodat de haartjes beter zichtbaar worden. Dit werkt uiteraard prima wanneer het iets minder licht is.

Mijn gebruik

 In mijn verwachtingen was een epilator iets dat doeltreffender werkte dan het klassieke scheermesje dat ik gewoon was, maar eerder pijnlijk zou zijn. Ik had daar ook best wel bang voor, alvorens ik het toestel had aangezet. De eerste keer gebruikte ik het apparaat droog en merkte ik inderdaad dat mijn huid het nog niet helemaal gewoon was. Mijn beste vriendin had ‘m ook gekocht, en vertelde dat het de eerste keer eventjes doorbijten is, maar dat je erna gewoon gewend raakt aan het gevoel. Dat was ook zo!

Een tip die ik wel meteen kan meegeven: het toestel kan zowel op een droge huid, als op een natte huid worden aangebracht. Voor mij deed het minder pijn wanneer ik het op een natte huid deed. Ik deed ook een scrub vooraleer ik het apparaat in bad gebruikte en ik merkte duidelijk dat mijn huid hier veel rustiger op reageerde. Het epileren was (bijna) pijnloos en ik moest helemaal niet zoveel moeite doen om toch een doeltreffend resultaat te verkrijgen. Een verrassend resultaat geef ik toe, want de haartjes gingen vrijwel meteen weg en bleven een twee tot zelfs drie weken weg. Er zijn veel verschillende opzetkoppen, dus verschillende mogelijkheden. Gebruik bijvoorbeeld zoals mij het precisieopzetstuk om ook gevoelige zones comfortabel te ontharen. Na het ontharen gebruik ik ook de massageborstel, om mijn huid sneller glad te krijgen. Dat werkt écht wel; ik had ergens verwacht sneller ingegroeide haartjes te krijgen, maar niets is minder waar. Daarnaast beschikt het toestel over een huidsensor die jou helpt om de juiste druk te zetten en zo een glad resultaat te bereiken, iets wat aan dit toestel wel echt een pluspunt is om de pijn zo min mogelijk te maken. Ik weet nog dat ik als jong meisje het toestel van m’n mama eens gebruikte. 1 keer en nooit meer dacht ik toen. Ik schrik ervan hoe zo’n toestellen kunnen evolueren, qua look and feel maar vooral qua werking om zo weinig mogelijk pijn te voelen. Naar onderhoud toe is de Braun Silk Epil 9 makkelijk te reinigen, met het reinigingsborsteltje kan je de haartjes goed uit het toestel verwijderen en het toestel mag je gerust even onder water proper maken.
Ik laad het toestel elke keer op na gebruik, zo ben ik zeker dat ik mijn beide benen in één keer kan epileren. Je hebt maar één uurtje nodig om op te laden, daarna kan je hem maar liefst 50 minuten gebruiken.

Ik zou het apparaat zeker aanraden, zowel aan trouwe epilator-gebruikers als aan ‘groentjes’ zoals mij. Ondanks dat je er misschien wat terughoudend tegenover staat, kan je weinig mis doen en je bent het heel snel gewoon. Eens je het gebruikt hebt ben je al snel verkocht dankzij de snelle en efficiënte werking!

Nog wat extra info voor moest je nog niet overtuigd zijn?

Je krijgt heel wat extra’s bij deze Braun!

 • Gezichtsreinigingsborstel
 • Massageopzetstuk
 • Huidcontactopzetstuk
 • Scheeropzetstuk
 • Trimmeropzetstuk
 • Gezichtsopzetstuk
 • Opbergetui
 • Handleiding

De belofte van Braun

 • Verwijdert meer haar in één beweging. Met een 40% breder hoofd* is de Braun Silk-épil 9 epilator de nieuwe norm in epileren. De revolutionaire MicroGrip-pincettechnologie verwijdert haartjes 4x korter dan wax (0,5 mm), en geeft je een prachtige, gladde huid tot wel 4 weken.
 • Het diep werkende massageopzetstuk stimuleert de bloedcirculatie waardoor de huid er beter uitziet. 
 • De zachte scrubborstel is ideaal voor het behandelen van gevoeligere delen van het lichaam.
 • De Braun Silk-épil 9 epilator werkt in het bad of onder de douche. Als je regelmatig epileert in water, wordt het vrijwel pijnloos.
 • Het epileerhoofd past zich gemakkelijk aan de rondingen van het lichaam aan voor meer comfort en efficiëntie, zelfs in lastige gebieden zoals de knieën en oksels.
 • Actieve vibraties bezorgen een extra zachte huidsensatie tijdens het epileren om het ongemak te beperken.
 • De Braun Silk-épil 9 epilator bevat 6 extra’s voor flexibiliteit in jouw ontharingsregime. Een huidcontactopzetstuk verzekert maximaal huidcontact voor minder gemiste haartjes, terwijl het precisieopzetstuk gebruikt kan worden voor eenvoudig epileren in kleinere gebieden. Een scheerhoofd en trimopzetstuk maken van je epilator een volledig werkend elektrisch scheerapparaat. Een oplaadstandaard zorgt ervoor dat je epilator altijd klaar voor gebruik is.

Ik ben er helemaal gek van én ik weet zeker dat dit ook je BFF voor deze zomer kan worden. Ga snel langs Vandenborre in je buurt én koop ‘m aan de laagste prijs. You got this!