Happy Valentine @ Aquarein

                                                                                                                                                       

Happy Valentine iedereen! Hopelijk hebben jullie vandaag allemaal een topdag met je geliefde of met iemand anders om wie je énorm veel geeft. Ik vierde het vaak ook met mijn vriedinnen. Een dag dat dat extra in de kijker moet staan. Maar hey, eigenlijk zou het elke dag in de kijker moeten staan. En met het bedoel ik dan de pure, oprechte liefde. Samen naar de wellness gaan is héérlijk. Ik hou er écht van, maar ik was al een langere tijd op zoek naar een leuk plekje. Ik deed al heel wat sauna complexen, maar ik heb momenteel een gloednieuwe hotspot leren kennen. In Grobbendonk, vlak naast de autostrade – maar in absolute rust gelegen, kan je Aquarein vinden. Hier geniet je van uitgebreide thermenfaciliteiten, een heuse wellnessbeleving en een dagje zorgeloos genieten en ontspannen in een prachtige, hygiënische en professionele omgeving. Je kan er lekker eten, je kan een dagje de thermen bezoeken of je kan kiezen voor een behandeling naar keuze. Het team is enorm gedreven. De service is er effectief écht heel fijn. Bij eender welke vraag, iedereen staat meteen klaar. Dat brengt me meteen in het ‘smaak’ restaurant, waar we genoten van een lekkere lunch. Wij kozen ervoor om de thermen, het restaurant én de behandelingen op één namiddag te combineren. Het restaurant begreep mijn allergieën meteen en ging ermee aan de slag. Op een originele manier werd mijn gerookte zalm gepresenteerd. Helemaal naar wens en zonder allergische reacties. Hélène koos voor een duo kaas én garnaalkroketjes. De kroketjes waren in mum van tijd op en ik zag dat ze genoot. Daarna gingen we genieten in de thermen. Er is een hammam, die onze verkoudheid eindelijk heeft verbeterd. Heerlijk hoe je luchtwegen worden opgezet door de milde stoom. Ook de jacuzzi was geliefd, net als de belevingsdouches met eigen gemaakt scrubzout. Ik hou écht van scrubs, die eveneens rijkelijk aanwezig waren in het complex.

Sauna time

  • Er zijn heerlijke sauna’s, maar mijn favorietjes heb ik na uitgebreid testen toch wel weten uit te dokteren. De Kelosauna bijvoorbeeld. Deze volledig in dennenhout gebouwde sauna brengt de Finse wouden naar je toe. We plaatsten deze Kelosauna half onder de grond achteraan in onze tuin zodat zijn warmte je nog dieper omhult. Deze sauna maakt van jou dag iets bijzonder. Je kan hier opgietsessies trouwens meemaken. Iets wat ik altijd wel een leuk gegeven vind. Een extra belevenis toch wel.
  • Mijn absolute favoriet is de infrarood sauna. De warmte van de infrarood sauna versoepelt het spierweefsel en stimuleert de bloedsomloop. De spierspanning neemt af en de ledematen verstijven minder. De pijn van ontstoken gewrichten neemt daardoor af. Ik heb osteoporose, dus zo’n sauna is ideaal voor mij.
  • Leuk ook is de biosauna. De biosauna wordt wel eens gezegd dat deze de genezende sauna is. Door middel van de verschillende kleuren die in deze sauna aan bod komen worden onze organen gestimuleerd en geven ze ook een positieve invloed af op ons zenuwstelsel. Ook onze innerlijke harmonie wordt hierdoor herstelt en onze huid en lichaam worden ontgift. Mijn favoriete kleur is rood in deze sauna. Waarom? Deze verhoogt fysieke energie, vitaliteit, weerstand, spontanitiet,… Need that one, baby!

Ietsje minder?

  • Ik ben allergisch aan chloor dus voor mij is een binnenzwembad helaas iets wat ik niet graag doe, maar dat is persoonlijk. Ik heb eigenlijk quasi nooit kunnen zwemmen in binnenzwembaden, dus ik mis niet echt iets. Voor sommige is het echt een must om een binnenzwembad te hebben wanneer je naar de wellness gaat.
  • Vraag tijdens de massages telkens als je zoals mij liefst wat meer druk hebt telkens voor een stevigere massage. Ze masseren vrij zacht, iets wat ik persoonlijk minder kan waarderen.

 

Aquarein – Herentalsesteenweg 2 – 2280 Grobbendonk – 014 50.75.75 – Openingsuren: Ma-Zaterdag 11u tot 23.30u Zon- feestdagen: 11u tot 22.30u