Bourjois pour toi?

Beautylovers: opgelet! Er staan wéér heel erg nieuwe producten op jullie te wachten. Vooral Bourjois scoort deze zomer énorm. Bourjois kennen jullie ongetwijfeld allemaal. Iedereen zal zowat een favoriete product van het merk hebben. Het merk bestaat al meer dan 150 jaar en blijft innoveren. Het cosmeticabedrijf Bourjois bestaat al sinds 1863. Het bedrijf werd oorspronkelijk opgezet door Joseph Albert Ponsin, een acteur die ook make-up producten en parfums ontwikkelde. De theateracteurs klaagden erover dat de theatermake-up zo dik en vet was en daardoor erg oncomfortabel aanvoelde. Bourjois speelde in op de klachen van de acteurs en ging aan de slag met het creëren van nieuwe make-up producten.

Dit leidde tot de allereerste blush in poedervorm, de Pastel Joues. Deze poeder werd verkocht in een klein rond doosje. Nog steeds zijn deze kleine ronde doosjes het handelsmerk van Bourjois. Met dit product sloeg Bourjois de weg in van het grote succes en groeide uit tot een wereldberoemd cosmeticamerk.

Ze zijn begonnen met de uberschattige blush potjes die generaties lang werden doorgegeven. Ik hou écht van die retro look. Onderaan in de fotogallerij kan je een paar foto’s zien van de eerste Bourjois producten trouwens, zodat je kan kijken hoe énorm hun transformatie door de jaren heen was. Wat nu een merk is dat voor ieder wat wils heeft, werd in 1863 door Joseph Ponsin gecreëerd voor theaterartiesten. Wist je dat Bourjois ook bekend staat om z’n parfums? De vroegste editie is gecreëerd in 1928 en de meest recente zijn van het jaar 2013. Bourjois geuren zijn ontworpen in samenwerking met parfumeurs Francois Demachy, Jacques Polge, Ernest Beaux en Henri Robert.

Daarnaast hebben ze nagellakjes in alle mogelijke kleuren, eyeshadows in haast nog meer kleuren en jawel zalige foundations. Eéntje daarvan is mijn favoriet for sure. De onklopbare Bourjois Healthy Mix foundation. Klinkt bizar? Is het helemaal niet. In tegendeel zelfs.

De frisse foundation met het gezonde en naturelle effect werd aangevuld met een anti-vermoeidheidsformule met een vitaminebommetje C, E en B5. Et voilà, improved & updated in 2017: Bourjois Healthy Mix Anti-Fatigue foundation en concealer. Handig hoor, dat je foundation én concealer in één hebt. Ik vind dat het productje mijn gezicht alvast de nodige glans geeft. Het laat je huid er gezond en fris uitzien. Ik vind niet dat de foundation super dekkend is, maar dat heb ik persoonlijk helemaal niet graag. Ik verkies graag dat make-up niet te dik op mijn gezicht ligt. Voorlopig heb ik een vrij bruine teint en hoop ik stiekem dat dat ook zo zal blijven. Omdat het product een vrij luchtige textuur heeft, laat het zich haarfijn blenden op en rond de oogcontouren zonder die zone te verzwaren of lijntjes te accentueren en geeft, dankzij lichtreflecterende pigmenten, als het ware meteen een frisse blik. All clear!µ