Tested: Braun Silk-Epil 9

Gladde én vooral zachte benen: een musthave in de zomer. Bij mij ook ergens in de winter, zeker als ik naar het buitenland ga. Ik ben tegelijk een laserbehandeling aan het doen voor permanente verwijdering van de haren, maar in combinatie met de nieuwe Braun Silk-Epil 9 zijn mijn benen gladder dan ooit. Hoe, wat én waar: dat vertel ik graag vandaag. Maar héy, ik ben ook benieuwd naar jullie geheimen én die zijn telkens welkom op contact@justyentl.com.

Let’s start with Braun

Braun beloofd het volgende vooraleer je het product zelf test: “De Silk-épil 9-961v Wet & Dry epilator van Braun is een geweldig doeltreffend apparaat voor het epileren van uw lichaam. Deze bonuseditie bevat ook een prachtige set gezichtsborstels en een speciale massage pad voor een stevige huid. Deze uitgebreide Silk-épil 9961v is uitgevoerd in wit met rose gold en ziet er daardoor ook fantastisch uit. Met z’n 12 extra’s weet u zeker dat u deze zomer met een prachtige en gladde huid op het strand verschijnt.”

Een alles in één toestel

Héél benieuwd, zeker en vast na alles wat ze beloven. Om eerlijk te zijn hebben we al altijd Braun in huis gehaald. Ik weet nog de eerste keer dat ik zo’n toestel gebruikte. Spannend ergens, maar eigenlijk gewoon altijd al pijnloos. Als ik het verschil bekijk van mijn eerste Braun toestel tegenover het toestel dat ik nu mochten testen, dan besef je dat Braun nog steeds even pijnloos is maar vooral wil vernieuwen en creatief zijn. Dat vind ik net het leuke, want daarom zou ik alvast sneller naar een nieuw toestel. Een epilatietoestel dat gezichtsborstels in het pakket toelaat, zodat je gezicht zelfs gescrubt wordt door datzelfde toestel: pérfect. Ik had mijn gezicht gewassen met mijn cleansing gel, nadien nog behandeld met tonic én daarover de gezichtsborstels rustig hun werk laten doen. In een drietal minuten had ik al een voelbaar zachter resultaat. Meer dan 3000 microbewegingen per minuut reinigen de huid 4 keer beter dan een handmatige scrub, dus logisch ook dat ik nadien écht een zacht babyvelletje had.

Epil-time

Als je jezelf dan helemaal wil klaarstomen, dan is het ideaal om te werken met de massage pad die ook in de bonus box bij deze Silk Epil zit. Cellulitis of gewoonweg je huid verstevigen kan door die bepaalde borstels én dat dus nog steeds met datzelfde epilatietoestel. Say what? Ja bijzonder gek, ik moest zelf effe wennen aan het idee dat het apparaat gewoon voor het complete lichaam kan gebruikt worden. Maar natuurlijk gebruik ik ‘m nog steeds het meest voor het epileren. Daarvoor wil je vooral dat toestel, maar geef toe: de opties zijn mooi meegenomen. Epileren loopt nog steeds perfect zowel in de douche als op de droge huid. Zelfs voor de kortste haartjes (0,5 mm), waar je met waxen geen grip op krijgt, is de Silk Épil 9-serie uitermate geschikt. Hij zorgt voor een glad resultaat tot 4 weken lang, dus laat die zomer maar komen.