Mag ik je schoenen lenen, papa?

The dad sneakers zijn helemaal hot. Sommige noemen ze de Ugly Sneaker trend, maar ik vond die trend meteen leuk. Het doet me een beetje denken aan de schoenen die Britney Spears in haar clips vroeger droeg. Helemaal hot! Ik vertel jullie vandaag graag alles over deze dad sneakers én ik toon jullie mijn favoriete paar.

De trend

De inspiratie komt vooral uit de nineties en deze sneakers worden gekenmerkt door de dikke futuristisch-looking zolen. Van die chunky schoenen die je vader of opa vroeger zou dragen naar de tennisclub. Grote merken als Balenciaga, Prada, Louis Vuitton en Dior zetten de ugly sneakers afgelopen jaar al op de kaart. Geef toe, heerlijk werk. Toch?!

Combineren

Er zijn een aantal manieren om de dad sneakers te rocken. Je kunt bijvoorbeeld all-in gaan en de oversized sportswear look omarmen uit de jaren ’90: dikke sportieve sokken, een oversized T-shirt met wijde pantalon. Of ga juist voor een flink contrast tussen mannelijk en vrouwelijk – style deze shoes gewoon onder een rok! Heel leuk is ook onder een kostuum, ook al klinkt dat niet al te vrouwelijk. Ik draag ze zelf vaak met een ripped jeans of o-jawel onder een hele basic maxi dress. Ik koos voor een paar van Manfield, die je kan vinden via deze pagina. Ze zijn helemaal wit, dus meteen al makkelijker te combineren. Fris ook voor de zomer, maar eveneens ook tijdloos. Ik kreeg er leuke reacties op van zowel vrienden, maar ook via sociale media scoorden deze sneakers goed. Are you in? Durf jij deze trend aan?!