Brand to know: Yuso

Het merk YUSO is geboren (vertaling “oorsprong, geschiedenis en wil” in het Koreaans). Imago: de libel strijkt nu neer en wil ontwerpen om haar creatieve stempel na te laten. De pittige Gaëlle weet van aanpakken met haar prachtige merk. Ze wil originele, unieke en trendy handtassen ontwerpen. Naast handtassen, clutches, poches blijft ze innoveren en vernieuwen. Gaëlle heeft een knappe passie en ze streeft naar het beste voor haar merk én jawel hoor: die perfectie is zichtbaar in de gehele collectie.

What’s in a name?

Van nature nieuwsgierig en aangetrokken door de ontdekking van verschillende culturen, zijn de YUSO creaties geïnspireerd door de vele reizen die door Gaëlle van der Haegen in de loop der jaren over de wereld, op verschillende continenten heeft beleefd.

Yuso love

Min of meer bewust, speelt Korea een grote invloed in haar leven, die ze uit in haar collecties. De libel, het logo van het merk, is het enige Koreaanse woord dat ze zich nog herinnert van haar jeugd. In Koreaanse symboliek, vertegenwoordigt de libel elegantie en lichtheid en is symbool van evenwicht.

Meet the brand

De bloemen zijn ook zeer aanwezig in YUSO creaties. De YUSO handtassen zijn geïnspireerd door de iconische Koreaanse bloem, Ouyat bloesem. Deze pruim bloesem werd destijds gebruikt op de keizerlijke zegel van het Han imperium. Het vertegenwoordigt het voorjaar. De pruim staat bekend om erg lang te leven, en staat dus symbool voor duurzaamheid. Prachtig hoe erover de collecties is nagedacht. Een hart dat klopt voor haar land, maar vooral alle kleine details hebben een verhaal bij Yuso en dat is écht bijzonder. Ik ben fan van mijn mooie zwarte clutch én de poche gebruik ik dagelijks. Ze blijven beide echt perfect en hebben voor mij de beste prijs – kwaliteitsverhouding. Be ware, dit merkje moet je zeker ontdekken. Ik ben alvast fan!