Getest: eco ballerina’s

Ecologie iets voor geitenwollensokkendragers? Ik vind van niet. Er ontstaan steeds meer leuke brands met één missie: een mooi en hip product ontwikkelen dat ook goed is voor het milieu. Tijd dus om ééééindelijk eens een review te maken over de ballerina’s die ik altijd in house draag. Heel makkelijk, comfy, maar vooral met een hart voor het milieu.

Vivaia gaat vastberaden voor een betere planeet en produceert schoenen die gemaakt zijn van plantaardige makelij, biologisch katoen en fairtraderubber. Volgens de makers gaan deze exemplaren levenslang mee. De ecologische voetafdruk verkleinen met een natuurvriendelijke schoen? Het gras is wel degelijk groener aan deze kant. Ik draag ‘m liefst in huis, omdat ik daar écht iets comfy nodig heb dat tegelijk ook klassevol is wanneer ik foto’s maak voor mijn Instagram.

Concreet gaat het bij Vivaia om:
– stijlvolle schoenen op de markt te brengen, die helemaal in zijn
– ze gebruiken speciale technologieën om de schoenen te produceren op een zo groen mogelijke manier
– ze werken met 3d prints om prijs/kwaliteit én uiterlijk te laten matchen
– zero waste: wat ondertussen een zeer belangrijke pijler is geworden

Ik vind ze écht oprecht prachtig, comfy en vooral écht de moeite waard om een blogje over te maken. Met m’n code YENTL heb je trouwens 10% korting op de gehele website. Ik ben écht fan van hun mooie website (check deze link), hun merk én vooral van de comfy ballerina’s!