Tips for a shoetastic winter

Schoenen: ik ben verslaafd – als in – ik heb écht veel te veel paar schoenen, dat ik zelfs een kamer heb met alleen maar schoenen. Jeffrey zei me gisteren dat ik dringend mijn schoenenkamer zou moeten opruimen en keuzes maken en dat deed me denken aan een nieuwe post over schoenen. Ik ben volop bezig met het online shoppen van mijn winterschoenen. Ken je ’t gevoel dat je elk seizoen toch steevast een paar nieuwe dingen moet hebben. Ik heb dat vooral met schoenen. Al heel mijn leven denk ik, want mijn mama deed het vroeger ook. Als jong meisje wou ik altijd hetzelfde doen als mama dus ook die passie nam ik mee. Toch is zijn de trends komend seizoen best wel moeilijk. It’s complicated’, komt er spontaan in me op. Wat een verscheidenheid aan schoenen is er dit seizoen te zien in de online shops. Ook de etalages van de offline winkels geven niet echt bepaalde trends mee. Van enkellaarzen in alle mogelijke uitvoeringen – van prints tot fluweel – tot lakleer en ja, ook de kleur wit is trending.

1. Mijn favoriet: prints!

Met deze trend mogen je voeten echt gezien worden! Schoenen met prints gaan we volop zien dit seizoen.
We zien de bekende bloemenprint en dierenprint die het al seizoenen lang goed doen, maar ook zien we de barokprint, ruitjesprint, grafische- en futuristische prints. Mijn favoriete winterschoen van dit moment is er ééntje van Manfield . Ik vind het een beetje de ‘gordijnlook’ hebben, maar ik ben er gék van. Ik hou ook van kleedjes en tops met de bloemen uit de Barokperiode. Leuk voor deze winter: Prints mogen zelfs met prints gecombineerd worden. Vind je dat too much, hou dan de rest van je outfit basic en vestig alle aandacht naar je voeten! In onze collectie vind je de print trend terug op enkellaarsjes, sneakers, hoge laarzen en instappers. De mijne die je bovenaan de foto ziet kan je trouwens via deze link vinden.

2. Fluweel for president

Vorig seizoen zagen we de fluweel trend op verschillende manieren terugkomen. Fluwelen schoenen bleven een beetje achter, maar inmiddels zien we ze overal opduiken! Fluweel is een zacht materiaal en heeft een luxueus uiterlijk. Hierdoor zijn fluwelen schoenen zeer geschikt voor een party. We zien fluwelen enkellaarsjes, instappers en sneakers, soms in combinatie met een print. Ze staan perfect onder een rok, halflange jurk of onder een mooie jeans. Me likkkkke!

3. Lakleer

Een trend die we weer gaan zien dit najaar is lakleer. Lakleren schoenen zijn echte eyecatchers. Het glimmende effect van dit materiaal zorgt ervoor dat je schoenen echt opvallen, maar geeft tegelijkertijd je outfit een classy en nette uitstraling. Erg geschikt voor een feestje of voor een nette gelegenheid, maar ze kunnen natuurlijk ook voor casual gebruik erg leuk staan!
Lakschoenen zijn echt niet moeilijk te combineren, ze staan bij vrijwel iedere outfit. Yay!

Wat zijn jouw ultieme winterschoenen? Wat zou jij zeker dragen én wat helemaal niet?

Alle tips en ideetjes zijn welkom via contact@justyentl.com. Ik zorg voor een persoonlijk antwoord op alle vragen en ideetjes!