Mermaid meets metallic

Bij de feestdagen hangen de winkels vol goud, zilver, koper, pailletten en vooral alles dat gewoon enige vorm van glitters bevat. Je outfit moet en zal schitteren. Deze zomer trekken die lijn door en mag je garderobe ook het aankomend seizoen blinken. We gaan helemaal voor de metallic trend. Maar dan mét kleur!

Must do’s

Dit seizoen zijn vooral de metallic rokken die op de knie vallen een must en het deze keer combineer je ze juist niet met een nette schoen of pumps, maar vooral met casual sneakers. Mix verschillende stijlen en creëer daardoor een look die misschien niet direct voor de hand ligt. Een basic look pimpen aan de hand van metallic items is een mogelijkheid, maar dit seizoen zijn we er zeker voor te vinden dat metallic rijkelijk mag aanwezig zijn in je outfit. Ik hou van kleedjes die de nodige metallic look tonen, maar toch opvallend genoeg zijn. Ik koos voor een mermaid look kleedje, die toch aansluit bij de metallic trend. Ik vond ‘m trouwens bij Bloggers Favorites webshop. Echt wel een leuke webshop by the way!

Tips

  • Ben je niet vertrouwd met metallic kledingstukken? Begin sober en draag een zwarte broek met een blinkende sweater. Ga je ’s avonds uit? Wissel dan makkelijk je simpele basic sneakers in een leuke pump. Metallic is zowel voor overdag als bij het uitgaan ’s avonds een topper.
  • Metallic kledingstukken zijn van zichzelf al erg opvallend en vrouwelijk, dus overdrijf het niet om ook jezelf nog eens heel sexy en bloot te kleden. Metallic kledingstukken zijn het mooist in klassieke silhouetten zoals een leuke top, sweater, jurk of perfect passende broek. Natuurlijk kan je ’s avonds de bling bling factor aansterken door met extra stuks te werken of met de juiste accessoires.
  • Figuurtips? De metallic trend is niet voor iedereen natuurlijk geschikt. Je moet weten dat glans de plekken accentueert die je wil laten zien. Als je bijvoorbeeld zelf bredere heupen hebt, kies sneller voor een metallic bovenstuk.
  • Is het misschien toch net dat tikkeltje te veel? Ga voor de nodige glans in je accessoires. Heel wat merken kozen ervoor om te werken met goud, zilver en koper in hun brillen, handtassen en zelfs haaraccessoires. Juwelen zijn natuurlijk altijd al de leader in de metallic trends geweest, maar ze zijn leuk te combineren met heel wat bovengenoemde outfits of accessoires.

Wat wij zelf leuk vinden wisten wij voor jullie op te lijsten. Shine bright like a diamond!