Witte sneaker-lover

Ik hou écht van witte sneakers. Ik draag het gewoon vaak. Ik draag het liever als pumps bijvoorbeeld, omdat ik zo’n smalle voeten hebben. Toch heb ik 1 shop waar ik eigenlijk quasi altijd vast m’n witte sneakers shop en dat is Manfield schoenen. Omdat ik ook vaak witte sneakers draag, krijg ik privé berichtjes hoe ik deze altijd weet te combineren. In deze blog geef ik enkele tips bloot, om met je nieuwe witte sneakers te stralen doorheen zomer 2020!

 

Witte sneakers: waarom?

Het is vast even wennen, het dragen van sneakers onder een jurk. Waar je vroeger vooral hakken, laarzen of slippers onder een rokje zag, zie je nu veelal sneakers. Niet verbazingwekkend, want sneakers zijn helemaal hot en zijn verkrijgbaar in allemaal verschillende kleuren en modellen. Veel populaire schoenenmerken introduceren in zowel de winter- als zomercollectie diverse sneakers. Daarnaast zitten ze zo lekker en kun je er de hele dag op lopen. Zoals met elke nieuwe trend, is het even uitzoeken hoe je sneakers het beste met je outfit kunt combineren. 

Witte sneakers: zoals mij onder een jurk?

Voor veel doorgewinterde hakken draagsters was het even omschakelen, de modetrend van sneakers onder een rok. Zeker fans van de film The Devil Wears Prada zien waarschijnlijk de misprijzende blik van Meryl Streep voor zich, wanneer ze weer eens platte schoenen onder een rok voorbij zien komen. Er is altijd een soort ongeschreven regel geweest dat het not done was om gympen onder een jurkje of rokje te dragen. Echter zien we sinds een aantal jaar geregeld modediehards lopen met sneakers onder een rokje in plaats van die torenhoge hakken.

Het idee van platte schoenen onder een rok is ontstaan in New York, waar dames in het bedrijfsleven genoodzaakt hooggehakt over straat moeten. Helaas is het rennen naar een taxi of een belangrijke afspraak echt niet makkelijk op een paar hakken. Vandaar dat veel van deze dames een paar sneakers als back-up in hun handtas hadden zitten. Zodra er een sprintje getrokken moest worden, werden de stiletto’s verwisseld voor een paar platte schoenen. Omdat je er, zelfs met platte schoenen, natuurlijk nog wel fashionable uit wilt zien, was het belangrijk dat deze sneakers wel bij de outfit pasten. Als gevolg kwamen veel populaire merken met sneakers in diverse modellen, kleuren en met verschillende prints. Sindsdien is het hot om, veelal grote, sportschoenen te combineren met een vrouwelijke outfit.

Waar je een jaar geleden sportschoenen alleen aan mocht naar de sportschool of de gymles, loop je er nu mee te flaneren over straat. Gympen kunnen een strak pak of nette jurk heel casual maken, waardoor je het naar iedere gelegenheid kunt dragen. Heb je een belangrijke gelegenheid waarvoor je een rok of jurk aan moet? Gooi er een paar sneakers onder en niemand zal meer verbaasd opkijken. Mag je relatief casual naar kantoor? Dan kun je tegenwoordig zelfs sneakers aan naar je werk. Mooi meegenomen, want jij hebt aan het einde van de dag geen pijnlijke voeten!

Waarom wit?

Witte sneakers kunnen onder bijna iedere rok gedragen worden. Draag bijvoorbeeld een jurk met felle kleuren of een opvallende print met witte sneakers. Een losse rok kan in zowel de zomer als de winter worden gedragen, en combineer dit bijvoorbeeld met een stoer jack of een spijkerjas. Er zijn veel verschillende witte sneakers, hierdoor is er altijd wel een te vinden welke goed bij jouw voeten past. 

Hoe te shoppen?

Makkelijk via de webshop van Manfield schoenen. Ze hebben zo’n mooie en uitgebreide collectie. Echt voor élk wat wils! Om af te sluiten meteen een linkje naar de website van Manfield. Laat me zeker via Instagram weten, welke je geshopt hebt! Benieuwd!

Wat vinden jullie van mijn keuze bovenaan? 

 

Liefs,

Y.