Foodie: Blue Spoon

Damn right. Ik denk dat er in héél mijn leven weinig restaurants dit gevoel hier gaan kunnen evenaren. Ik ben hier niet als de koningin behandeld, maar écht wel als president. Dit restaurant is écht een klassebak – die ik soms wel durf vergelijken met onze betere restaurants. Ik heb de chef meteen gevraagd ook iets te openen in België. Je weet maar nooit!

Wat je zeker moet weten over het restaurant?

  • Klant is koning: de klant beslist over alles
  • Chef Kasper Stiekema en zijn team creëren met lokaal geproduceerde ingrediënten rustieke, seizoensgebonden gerechten en serveren deze met speciale wijnen, lokaal gebrouwen bieren en exclusieve cocktails. Je moet de wijn uit Nieuw-Zeeland uit 2014 zeker eens een keertje proberen
  • Wij hadden het geluk om aan de chef’s table te zitten. Een unieke blik in de keuken!
  • Die keuken is trouwens opgedeeld in eilandje en zo heeft elke kok zijn bereidingen – zodat de bestellingen enorm vlot gaan (én dat werkt dus echt!)
  • De inrichting is meer dan top: designer Marcel Wanders verzorgde de warme, speciale maar vooral perfecte look.

Ik koos voor de roze dorade als voorgerecht, nadien ging ik voor m’n favoriet gerechtje van dit seizoen: asperges met gepocheerd ei. Sarah ging voor de steak tartare én nadien kreeg ze drie bereidingen van parelhoen voorgeschoteld. Ik denk dat ik m’n bord wel kon uitlikken – héérlijk. Dit is echt zonder twijfel één van de betere keren dat ik ging uiteten. Ik had nadien zelfs énorm veel zin in een dessertje. Sarah ging voor de merengue, ik voor de citroensorbet met grapefruit. Alles is zo vers en eerlijk – fijn ook dat ze echt met streekproducten werken. De bediening en service gaat zo vlot – zelfs de serveerster was in voor een korte babbel. De kok kwam zelf eventjes ons begroeten, iets waar ik hem enorm voor apprecieer. I’ll be back – for sure!