Matt Sleeps

Een matras online bestellen? Het is niet iets waar ik meteen aan dacht toen ik een nieuwe matras nodig had. Toch besloot ik ervoor te gaan én te kiezen voor een gloednieuwe matras. Eéntje van Matt Sleeps mét een wel héél apart concept. Wat dat concept is leg ik met plezier uit in deze nieuwe blogpost.

Wat is Matt Sleeps?

Matt Sleeps wil de matrassenindustrie wakker schudden door een goed matras aan te bieden en die goedkoop aan te bieden, want geef toe: een matras aankopen is een grotere investering. Na een dik jaar intensief testen hebben ze het meest comfortabele matras ontwikkeld dat op de markt te vinden is volgens hun eigen woorden. Door de unieke combinatie van kwalitatief latex, traagschuim en koudschuim is Matt geen hard matras maar ook geen zacht matras: het is de beste matras voor iedereen. De matras is goed doorlatend én heeft een handige hoes waarbij huisstofmijt wordt uitgesloten. Handig is hun op en top service: Je kan de matras gratis én voor niets 100 dagen uittesten. Matt wordt geleverd in een doos, die je kan unwrappen, net als het jasje dat er rond zit. Daarna is ie meteen klaar om lekker in te kruipen. Je hebt er ongeveer een uurtje voor nodig. Je hebt daarnaast nog eens 10 jaar (ja, echt wel) garantie. De klantenservice staat per mail of socials écht wel klaar voor je en ze gaan voor een supersnelle service zodat iedereen géén minuut slaap moet missen.

Mijn bed is vrij groot, want ik slaap echt ruim en ben vrij vaak ook een woelige slaper. Mama en papa schrokken zich vaak genoeg in het midden van de nacht dat er een hevige slag was én mevrouw Keuppens 1 met de grond. Tot ik een groter bed kreeg waarin ik verplicht in het midden moest gaan liggen. Zo ben ik er (stilaan) vanaf geraakt. Maar goed, weer terug naar Matt Sleeps!

Wat ik zo leuk weet te vinden aan Matt Sleeps kan ik jullie in een paar puntjes zeker en vast duidelijk maken.

Allereerst vind ik het écht zot dat het puur en alleen online is. Matt heeft geen showrooms, dit bespaart vele ellendige ritje naar de beddenwinkel, waar je een matras met je kleren aan moet testen. Je kan het matras namelijk thuis (in je eigen bedje!) uitproberen voor 100 dagen én beslissen of je hem wil of niet. Maar ik weet zeker dat de Matt Sleeps je niet gaat teleurstellen. Slapen als een prinses is een uitdrukking die hier écht wel op zijn plaats is. Doordat de matras geen dure showrooms heeft, geen leger aan verkopers en geen gigantische voorraad kunnen ze het matras aanbieden voor minder dan de helft van de prijs die je voor een matras van soortgelijk kwalitatieve materialen in de winkel zou betalen.

Daarnaast is het merk héél sterk online én offline bezig door verschillende leuke projecten. Matt doet er alles aan om de tijd in de slaapkamer zo leuk en lekker mogelijk te maken. Dit doen ze met het product en het aankoopproces maar ook met de bijzondere evenementen waar mensen in aanraking kunnen komen met het merk. Je hebt bijvoorbeeld de Matt Hangover Bar: ’s werelds eerste bar waar mensen alleen toegang hebben met kater. In deze bar bracht Matt alle elementen samen om je zo snel mogelijk van een kater af te helpen (meer daarover in deze video!)

Get in the Matt zone!

Het leukste vind ik de Mattflix: De eerste slaaptelevisie van Nederland (come please to Belgium). Mattflix biedt slaapverwekkende filmpjes van eigen bodem, bedoelt om met zo weinig mogelijk prikkels in slaap te vallen. http://mattsleeps.com/mattflix. Ook leuk is iets wat eigeeeeenlijk niet mag, maar toch wel leuk is. De Smoesjes Generator: op de website vind je kant-en-klare smoesjes (inclusief smoesfoto of geluidsfragement) om naar je baas, leraar, vriend, vriendin te sturen als je écht je bed nog niet uit wilt. https://mattsleeps.com/smoesjes/.

Getest & goedgekeurd

Maar goed ja, we hebben het nog niet gehad over mijn eerste week in het mooie bed met de Matt Sleeps matras. Ik ben enorm tevreden én nu al fan van het merk. Het online gegeven vind ik sowieso al cool, maar Matt Sleeps zorgt voor een fantastische service en vooral kwaliteit. De matras komt opgerold toe en is makkelijk uit te pakken. Jeffrey en papa gingen meteen aan de slag. Toen mama en ik effe niets meer hoorden, lagen ze meteen al te chillen op de matras. Ik voelde meteen aan de matras, want dat gevoel écht juist zitten. De bovenkant is fluweelzacht en voelt écht kwaliteitsvol aan. Soms heb je van die matrassen die echt op schuurpapier lijken. De matras blijft ook goed liggen, zeker na een nachtje slapen. Ik kan nog al wat woelen en Jeffrey kan dat zelfs nog beter. Dat laatste is door de anti-sliplaag en stevige zijkanten. Ik ben trouwens de afgelopen dagen voor 12 in mijn bed gekropen en dat is effectief een wonder voor me. Zo zalig om te kunnen relaxen in iets nieuws, dat ook effectief zoooo zalig ligt. Ik sta meestal vrij snel op, maar nu in de Matt Sleeps matras in huis heb kan dat ietsje langer duren. Het lijkt allemaal zo mooi, maar geloof me zeker en vast: in real life is de matras nog beter dan hoe ik ‘m voorstel. Voor mij ook een pluspunt is dat ie makkelijk op te maken is. Mijn nachtrust gaat er op vooruit én ook heb ik minder last van mijn rug. Ik heb osteoporose wat het soms niet al te makkelijk maakt lekker te slapen. Sorry Jeffrey, de Matt blijft er ook nog hoor 😉