Sleeping with Simba Sleep

Een tripje naar Ibiza om deel te nemen aan een slaapexperiment. Eerst en vooral leek het super gek voor me. Ik begreep de link niet goed, maar het leek me een fantastische uitdaging. Ik moet eerst en vooral zeggen dat ik een bijzonder slechte slaper ben. Maar écht, ongelooflijk slecht. Ik slaap heel slecht in. Ik weet van mezelf dat ik een avondmens ben en vooral echt ’s avonds leef. Maar ja, ergens is dat ook goed, zeker als je journalist en blogger bent. In de ochtend ben ik dan weer moe, of laat me zeggen: pissed. Een ochtendmens hebben ze me nog nooit genoemd. Ik was héél benieuwd om het merk waarmee we naar Ibiza gingen reizen te leren kennen. SIMBA Sleep was compleet nieuw voor me, maar best wel toevallig omdat we op zoek waren naar een goeie matras voor ons nieuwe bedje. Check! Ik vertel jullie in deze blogpost alvast een eerste deel over het experiment, de dagverloop in Ibiza en natuurlijk over SIMBA Sleep.

Tell me more

Over dat laatste ga ik alvast beginnen. SIMBA Sleep is een trots familie- en vriendenbedrijf dat in 2016 opgericht werd door James Cox en zijn goede vriend Steve Reid, samen met de familie McClements. Voor hij met SIMBA Sleep begon, werkte James met start-ups. Hij gaf advies over groei en strategie en investeerde in hun innovaties. Steve richtte Tribesports.com op, een merk van superieure performancewear. James werd voorgesteld aan Andrew McClements, die al sinds 1979 garen verkocht aan matrassenfabrieken. In 2002 begon hij echter zelf matrassen te maken. Andrew is de innovator en productontwikkelaar. Een match made in heaven, want ondertussen is het merk zo gegroeid dat het écht over heel de wereld scoort. Ook België moet de

SIMBA heeft sinds de start al een verbluffende 70.000 matrassen verkocht in Europa en krijgt steeds opnieuw vijfsterrenrecensies van zowel klanten als de pers. Het merk werd begin dit jaar in Europa gelanceerd én dat wil zeggen dat de technologie van het merk meer dan goed zit. Maar goed, wat houdt die technologie nu net in? Wél, het lijkt simpel maar toch is het een technologie die je best wel effe grondig doorneemt.

Elk onderdeel van het matras, waaronder de mix van het schuim en de pocketveren is allemaal cruciaal voor de perfecte nachtrust

SIMBA heeft altijd willen innoveren in plaats van kopiëren. Dat was één van de punten die één van de PR mensen me vertelde. In het begin wist ik niet goed waarover, maar toen ik de technologie in het Sleep Lab te weten kwam besefte ik dat de matrassen van SIMBA écht wel speciaal zijn. Klanttevredenheid is hierin heel belangrijk, maar de focus ligt ook echt op het constant innoveren van het product zelf. Men denkt bij een matras niet snel aan technologie. Echter de techniek van SIMBA Hybrid is iets waar ze een jaar lang op hebben getest, bijna alsof het een computer is. Buiten de techniek hebben ze ook echt onderzoek gedaan naar slaap. Het matras werd in samenwerking met het “Sleep to Live” instituut ontwikkeld, die de profielen van meer dan 10 miljoen slapers hebben bestudeerd. Uit dit onderzoek kwamen meer dan 80 prototypes waaruit uiteindelijk de SIMBA Hybrid kwam. Elk onderdeel van het matras, waaronder de mix van het schuim en de pocketveren is allemaal cruciaal voor de perfecte nachtrust. Je merkt wel dat ze willen blijven innoveren, maar vooral ook leren. Van heel wat personen apart, want iedereen heeft toch ergens een compleet verschillend slaappatroon. Zo deed ik ook een slaaptest, maar daar vertel ik graag in een volgende blog meer over. Wij gaan terug naar waar het nu écht over gaat: de SIMBA sleep matras hé jongens. Van al dat praten over slapen, moeten we toch nog eventjes alert blijven. Het leukste én leerrijkste moet nog komen.

Slapen op wolkjes

Het matras wordt vacuüm verpakt, geseald en thuisbezorgd in een doos van 50 bij 50 cm. In plaats van het matras 5 minuten te mogen testen terwijl een verkoper over je schouder meekijkt, mag je het matras 100 dagen uitproberen om te kijken of het bij je past. Zo niet, dan wordt het matras weer bij je opgehaald en je geld wordt zonder vragen te stellen teruggestort.  Ik heb trouwens een kortingscode (SCIENCEOFSLEEP, tot 22/6 geldig) waarbij je 100 euro per matras kan uitsparen. Say what? Ja hoor, leuk toch om mee te geven als je zelf interesse hebt. Ik beloof het je, SIMBA Sleep zal je in géén enkel geval teleurstellen. Ik heb zoveel last van osteoporose en de afgelopen dagen was mijn rug écht minder pijnlijk, zelfs geen enkel perfect hotelbed kon hieraan tippen. En ja, ik ben eerlijk want voor mij gaat mijn matras ook de deur uit en wordt ie gewisseld door een hybride matras van SIMBA. Hoe ik mijn tripje beleefde, vertel ik komende week. Wij vertrekken nu naar onze volgende trip, dit keer in eigen land. Hou onze Instagramprofielen in de gaten, want er komt ook nog een leuke video én fotocoverage aan van deze Ibiza-trip.