We all ‘Get Once’!

Once? Klinkt het je bekend in de oren? Of zegt Tinder je meer? Wél, ik was iemand die Tinder vaak gebruikte. Ik heb er zelfs een relatie aan over gehouden, al heb ik dat niet echt naar buiten gebracht samen met de jongen met wie ik toen samen was. Was het taboe? Misschien wel. We kozen er samen bewust voor om het feit dat we elkaar leerden kennen door een dating app niet te vermelden. Maar goed ja, ondertussen is het aanvaardbaar en gewoon ook echt oké om online nieuwe contacten te leggen die je misschien wel de liefde van je leven kunnen opleveren. Mijn huidig lief leerde ik kennen, tien jaar geleden, op school. Tien jaar later besloten we de vriendschap te boosten door samen een relatie te starten. Maar héy, dat sluit niet uit dat ik mijn vrijgezelle vriendinnen niet aanmoedig om een app te downloaden en te genieten van het fijne gevoel dat je van een online app kan krijgen. Bevestiging of effectief een relatie: het zijn twee fijne mogelijkheden die je leven alsmaar makkelijker kunnen maken. Zelf hoef je er helemaal niet veel voor te doen, zeker wanneer ik kennismaakte met de app Once.

Wat is Once? Is het te vergelijken met Tinder? Nee! Ik vind Tinder een beetje afgezaagd geworden én de werkwijze van Once staat me volledig aan. We beginnen bij het begin. Get Once brengt de magie van het online date terug de wereld in. In oktober 2015 gelanceerd maar nu al een hype! Once is de eerste slow dating app waarbij de nadruk wordt gelegd op kwaliteit over kwantiteit. Perfecte matches worden handmatig samengesteld en elke dag omstreeks het middaguur voorgelegd aan de gebruikers. Je hebt dus een eigen profiel én elke middag krijg je net als je middagmaal de perfecte match voorgeschoteld. Lekker spannend, toch?

Ik las leuke verhalen als deze: “Ik werd gelijk verliefd op Ana toen een van de Once koppelaars haar aan mij voorstelde. Ik verwachtte niet eens een antwoord van haar, maar toch hebben wij drie maanden lang gechat. Wij zitten nu in een serieuze relatie en hebben plannen voor de toekomst. Ook al zijn we nog niet zo heel lang bij elkaar, weten we dat we heel veel dingen willen samen willen gaan doen.”

De koppelaars over wie ze spreken is het team achter de app, die dagelijks de beste service willen bieden én vooral streven naar perfectie. De profielen matchen aan de hand van doordachte studies en berekeningen. Het werkt écht want de website staat boordevol prachtige verhalen. Stiekem als ik ben, zocht ik de mensen die op de homepage stonden met hun verhaal op. Blijkt dat ze effectief mooie én vooral gelukkige foto’s van hen als koppel delen op sociale media. Er zijn dan ook zo een 250 koppelaars die werk maken van de screening van jouw profiel. 2 miljoen gesprekken per dag én wel 3 miljoen leden. Als je denkt dat er maar één visje in de zee is, heb je het duidelijk mis. Al heb ik mijn favoriet visje ondertussen wel gevangen.

Daten als vrijgezel geeft je een boost. Ik vond het altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Mensen die echt van nul beginnen in het leren kennen van jou. Ik heb mijn vriendinnen de app laten downloaden. Volgens hen gaat ie razendsnel én zijn de matches voorlopig jongens die echt wel doen aan hun verwachtingen. Ik mocht zelf eens mee snuffelen in hun nieuwe app en vond ook meteen dat ze het sterk én correct aanpakten. Daarnaast start je zelf een conversatie – no matter what. Ik wachtte nooit tot iemand tegen me begon te praten en ik wel iets had van ‘ja, dat kan wel klikken’. Ik heb gewoon geen minuut geduld en het moet vooruit gaan. Dat is het leuke aan de app. Het is geen vleeskeuring, wat me bij andere apps wel ergerde. Het is echt een app die je aan je zelfvertrouwen laat werken én gelijk nieuwe potentiële liefdes laat voorstellen. Denk nooit negatief want zo ga je je nooit openstellen. Denk niet teveel na én laat het op je afkomen. Geniet én wees je oprechte zelve. Als je écht iemand leert kennen via de app en je meteen jezelf hebt laten zien als je écht bent, dan kan het inderdaad een langlopende relatie worden. Maar stap voor stap, want het begint met de app te downloaden. Ik ben énorm benieuwd naar jullie ervaringen. Ik heb zelf toegegeven dat ik apps heb gebruikt én er zelfs een relatie aan heb over gehouden. De jongen in kwestie is trouwens nog steeds een vriend, dus dating apps hebben me gewoon leuke kennissen opgeleverd waarvan ik de meest oprechte mensen nog steeds in mijn Facebookvriendengroep heb staan.

Waarom voor Once kiezen?

1. Je hebt elke dag een nieuwe match. Geen duizenden matches, kwaliteit gaat hier boven kwantiteit. Héél belangrijk voor me.

2. Elke dag kijk je toch een beetje uit naar het spannende moment. Alsof je een kikker kust en ie kan veranderen in een prins. 12 uur ’s middags is vanaf nu élke dag het moment van de waarheid.

3. Héy! Om te lachen hebben mijn vriend en ik ook een profiel aangemaakt. Mijn foto kan je hier bovenaan vinden trouwens. Wie weet kan je ons vinden? Wij gaan natuurlijk nooit matchen, alleen wachten wij zelf of tot Jeffrey en ik elkaar kunnen matchen. Niet alleen offline, maar deze keer ook online. Meteen een test voor de mensen van Once, waar ze volgens mij écht in gaan slagen. Meer weten over de app én hem snel downloaden kan door te klikken op deze link. Zeker en vast eens een kijkje nemen. Gewoon écht leuk om te leren kennen! Daarnaast is de app ook héél actief op Twitter én krijg je heel wat leuke tips via hun Facebookkanaal.

Be an online prince of princess charming 😉 Keep me posted én vooral: véél geluk in je eigen liefdesverhaal!