6x tips om toch al een beetje te reizen

Wat te doen tijdens een thuisvakantie als je je vrije tijd doorgaans het liefst op reis doorbrengt? Daar valt wel wat op te verzinnen hoor. Met een beetje creativiteit haal je dat reisgevoel gewoon naar je eigen woonkamer. Laat ons er een paar aan bod laten komen in deze blogpost. De tips zijn trouwens zo top in elkaar gestoken door de mensen van Expeditie Aardbol. Zo’n heerlijke site (ben zo zo fan!)

 

1. ORGANISEER EEN THEMA-AVONDJE

Als je niet kan reizen, dan haal je de wereld toch in huis? Plan een thema-avondje (of nog beter: een themaweek) en haal Indonesië, Colombia of New York naar Nederland. Hoe je dat doet? Kijk een film, hang een foto op en omring jezelf met lekker eten, muziek en bier uit een bestemming naar keuze.

2. KOOK EEN WERELDS RECEPT

Voor het oproepen van vakantieherinneringen moet je een beroep doen op je zintuigen. Met name geuren en smaken kunnen je namelijk terugvoeren naar mooie momenten op reis. Een van de beste manieren om dat vakantiegevoel op te roepen. Misschien heb je tijdens een van je reizen wel ergens een kookcursus gedaan? Een goed moment om de recepten en je aantekeningen tevoorschijn te halen en thuis aan het koken te slaan.

3. LEER EEN VREEMDE TAAL

Konnichiwa? Gebruik deze periode om je kennis van een vreemde taal bij te spijkeren. Via de app Duolingo kun je heel laagdrempelig elke dag een nieuw woordje leren, maar je kunt het natuurlijk ook echt goed aanpakken door een online taalcursus te volgen.

4. DOE EEN DIGITALE RONDLEIDING DOOR HET GUGGENHEIM

Hoewel veel musea en kunstinstellingen hun deuren tijdelijk hebben moeten sluiten voor het publiek, kun je nog wel degelijk genieten van hun collecties. Neem bijvoorbeeld vanuit je luie stoel een kijkje in het gebouw van onder andere het Guggenheim in New York.

5. LUISTER NAAR PODCASTS OVER REIZEN

Iedereen maakt podcasts tegenwoordig en zo zijn er ook een aantal interessante podcasts over reizen. Aanraders in het Nederlands zijn de Reisgenoten Podcast en de Podcast voor Avontuurlijke vrouwen.

6. MAAK EEN DIGITALE TREINREIS DOOR ZWITSERLAND

Zwitserland is een van de mooiste bestemmingen van Europa om een treinreis te maken en de mooiste routes kun je nu online bekijken. De Grand Train Tour of Switzerland is een 1280 kilometer lange treinrondreis en voert onder andere langs 11 grote meren en 5 Unesco-werelderfgoedlocaties. Via de Virtual Grand Train Tour kun je online even wegdromen.

 

 

 

 

Thanks voor de leuke tips Expeditie aardbol! Jullie zijn écht m’n favorietjes!