W Barcelona

W Barcelona is een top hotel. Een hotel waar ik al jaren eens wou verblijven. Drie keer hoera, want afgelopen week was het eindelijk zover. Ik mocht dankzij Firestone gaan slapen in één van mijn must do of bucket list bestemmingen. Ik was super blij natuurlijk. Bij het binnenkomen is het hotel overweldigend. Groot, luxueus én vooral boordevol details die je sowieso wilt ontdekken tijdens je verblijf.

Maar er is meer! In één van de meest opvallende gebouwen van Barcelona (in de vorm van een zeil) bevindt zich dit sublieme luxehotel. Hier wacht je gastronomisch genot en pure verwennerij op een unieke locatie aan de Middellandse Zee. De lounge-bar bovenaan is sinds vele jaren één van dé ‘hot spots’ in deze wereldstad. Ik genoot van het uitzicht. In mijn kamer kon ik aan het raam zitten en uitkijken op het strand. Ik werd er echt stil van, zeker omdat ik op dat moment best wel fijn nieuws te horen kreeg. Maar daarover later meer, in een nieuwe blogpost op de gloednieuwe Just Yentl blog.

Food, please!

Qua eten zit je helemaal goed bij W Barcelona. In restaurant Bravo24 krijg je heerlijke tapas van de gekende sterrenchef Carles Abellán, waar ook het ontbijt genomen wordt. Dat ontbijt is niet super uitgebreid, maar wel speciaal én gericht op streekproducten. De wafels én donuts zijn sowieso een must. Wij gingen twee maal langs bij restaurant Wave, dat de typische seafood gerechten serveert op een best wel gastronomische manier. Je hebt ook nog de bar Eclipse op de bovenste verdieping, de WLounge is dan weer bovenaan. Hier kan je best op voorhand eventjes reserveren. Héél wat hotelgasten en toeristen zijn fan van de lounge, dus het kan soms wel eens aanschuiven worden.

XXL rooms

Onze kamer was prachtig. De 23e verdieping is dan ook bijna bovenaan. Ik denk dat ik die kamer gewoonweg niet meer wou afgeven. We hadden een prachtige badkamer met bad en douche. Koffie, thee en een exclusieve minibar staatje eveneens op te wachten. De wifi werkt super goed (gelukkig voor mij!) en er is eveneens een XL tv, iPod dockingstation en vooral héél wat sfeer door de lichtjes in je kamer. Oh ja, als je wakker wordt kan je meteen met één klik op de knop de gordijnen openen. Héérlijk!

Via de aangename promenade (1,5 km) bereik je al wandelend het centrum. Regelmatige en makkelijke busverbinding op 100 m van de lobby van het hotel. Met de metro bereik je daarna vlot La Rambla, het kloppende hart van de stad. Camp Nou ligt op ca. 2,5 km. Ideaal, toch?!