Costa Barcelona tips

Wat vind ik Barcelona zo héérlijk. Het is ook één van de meest gekende citytrips en dat is om heel wat redenen. De cultuur, het lekkere eten, de gastvrijheid, de bezienswaardigheden (ook al is dat altijd best cliché), de mooie stranden en het enthousiasme van de mensen. Toch is Barcelona nog heel wat meer. Ik werd gevraagd voor een trip met naam ‘Barcelona Much More’, die me best wel benieuwd maakte wat de ‘much more’ wel zou zijn. Heb jij al gehoord van de Costa Barcelona? Wel, om eerlijk te zijn deed ’t me niet meteen een belletje rinkelen. Ben je benieuwd naar meer over mijn trip?

De Costa van Barcelona bevindt zich in Catalonië en bestaat uit meer dan 100 kilometer kust met steden en charmante vissersplaatsjes. Natuurparken, golfbanen, indrukwekkende monumenten, nachtleven, volksfeesten en een heerlijke gastronomie zijn enkele van de trekpleisters van deze regio aan de Middellandse Zee. Sfeer, cultuur én lekker eten: check!

We begonnen onze trip met een bezoekje aan het wellnesscenter, dat vlakbij ons hotel Gavà Mar lag, dat in hartje Gavà. Niet om een sauna of hammam te bezoeken, maar om meteen tot rust te komen na onze trip richting Barcelona. Heerlijk om te mediteren, al leek de sessie iets meer yoga-minded. Ik genoot van de rust en de stilte, al moet er aan mijn leningheid best nog wat gewerkt worden.

Lekker eten deden we enkele keren in het restaurant van het hotel. Ze probeerde telkens iets van hun cultuur op tafel te zetten: van een culinair driegangendiner tot verse tapas. We werden welkom geheten op een soort van volksfeest dat naar aanleiding van onze persreis werd georganiseerd. Lokale zangers en zangeressen gingen aan de slag, workshops ‘human towers’ (mensen staan op elkaar en zorgen daardoor door een soort van verbondenheid, dit is een traditie in de Costa Barcelona die wel heel bijzonder en uniek is) werden gehouden en een typisch Spaanse BBQ kon niet ontbreken. Klaar voor de volgende dag waar om 10 uur in de ochtend een bezoek aan een cavahuis stond gepland. Let’s do this, zeker om 10 uur in de ochtend, toch?!

Meteen ook mijn meest favoriete moment van de trip. Rust, plezier, genot, authenticiteit en een vrij gevoel stonden voor mij centraal. Deze wijnhuisjes zijn bijzonder in de Costa Barcelona. Eeuwen geleden werd hier door de Grieken wijn verbouwd. De monniken hebben het stokje in de 10e eeuw overgenomen en legden wijnstokken op de steile berghellingen aan. Het is een mooi gebied waar je tijdens je tocht zicht hebt op de uitlopers van de Pyreneeën en de zee. Het gebied wordt niet door veel toeristen bezocht waardoor de authenticiteit van de wijndorpjes bewaard is gebleven. Je geniet hier van de prachtige omgeving, de natuur, bekende en stille wijndorpen en je bezoeken aan de bodega’s. Wij hadden de kans om bij Cava Llopart de prachtige wijnkelders te bezichtigen én nadien ook hun lekkers te proeven. Ik ben eerlijk: hun rosé cava was echt héérlijk.

 

We planden een boottochtje in Villanova maar door de felle wind viel het letterlijk en figuurlijk in het water. We verkenden het mooie stadje Villanova al wandelend. Rustig, als perfecte afsluiter van dag 2. De dag nadien begaf mijn lichaam het en werd ik geveld door buikgriep. Mijn collega bloggers mochten in Santa Susanna gaan fietsen, gevolgd door een bezoek aa het Circuit van Catalonië. Damn yes, dat was balen jongens. Ik ben pas nog maar Monaco geweest omdat ik Formule 1 écht de max weet te vinden. Jammer maar helaas, vroeg mijn bedje in om de laatste dag helemaal weer op en top te kunnen beleven. Gelukkig maar, want hoe heerlijk was die laatste dag!

Sant Cugat Monastery it was, een klooster met heel veel geschiedenis. Het is een benedictijnenabdij met een welbekend klooster. Ik ben niet zo fan van geschiedenis, maar wel van architectuur. Het klooster is zo mooi, zelfs ideaal voor een complete Instaproof shoot te doen. Na nog even lekker genieten van de zon was het weer tijd om naar huis te gaan. Makkelijk want ons hotel lag om amper 10km van de luchthaven El Prat. Hoe ontzettend leuk vond ik het om de niet zo voordehand liggende dingen in Barcelona te doen. Ik genoot, maar ik besloot. Ik heb nog een tripje Barcelona in de agenda staan, dat sowieso opnieuw een dagje Costa Barcelona zal bevatten. Benieuwd naar meer? Kijk hieronder alle stories om zo een beetje meer de look and feel te krijgen van Costa Barcelona baby! Meer info via deze link.