Motel One @ Prague

Enige tijd geleden vertelde ik over mij ‘favo’s’ five van Praag. Ik had het over de must do’s, maar over de hotels had ik zelf nog niet gesproken. Dus time for that, want ook ons hotel was een topper. Tijdens mijn bezoek aan Praag verbleef ik in het Motel One Prague hotel. In Amsterdam en Berlijn kreeg ik al eens de kans om te overnachten in een Motel One en vermoedde dat deze hotelketen ook deze keer niet zou teleurstellen.

Big Motel One fan over here! Hun look and feel is overal hetzelfde, maar toch voelt het anders aan. Je krijgteen trendy geheel te zien, maar tegelijk ook huiselijk. Na een uurtje vliegen vanuit Brussel, een busrit van de luchthaven tot het metrostation en een metrorit naar Praag-Zlicin kwam ik aan op zo’n 5 wandelen van het hotel.

Dit lijkt een vrij omslachtige manier om tot het hotel te geraken, maar dat was het niet. Het openbaar vervoer in Praag is echt super geregeld en altijd stipt. Hierdoor ben je op zo’n 45min van de luchthaven tot in het centrum van Praag. Vanuit het hotel zijn de belangrijkst bezienswaardigheden op wandelafstand, maar ook hier kan je eenvoudig gebruik maken van het openbaar vervoer via tram of bus.

Bij het binnenwandelen van het hotel belandt je meteen in een prachtige lobby met bar en lounge in de typische donkere en turquoise kleuren. In no time konden we onze kamer bekijken. Wanneer je de kamer binnenkomt springt, net zoals in elke Motel One, automatisch de open haard aan. Weliswaar gaat het hier niet om een echte open haard, maar om nabootsing op de televisie, maar desondanks heel gezellig en dat geeft je meteen zo’n heerlijk huiselijk gevoel. De kamer was heel ruim, modern en voorzien van al het nodige. De badkamer was prachtig afgewerkt met een strakke en moderne look. De regendouche was ook echt top, ik had er urenlang kunnen in staan. Maar nee zenne, ik moest sowieso Praag gaan verkennen. En verkennen wil zeggen veel wandelen, dus sterk aan de dag beginnen met een goed ontbijtje. Ontbijten doe je op verdieping -1 waar de ontbijtruimte is voorzien. Hier kan je genieten van een ontbijt met voldoende keuze aan biologische en lokale producten.

Meer weten over de keten kan je via de website van Motel One. De toeristische dienst van Tsjechiëvertelt je ook graag meer op hun website. Let’s check it ouuuut!