WOW air: chapter one

An experience that makes you wanna say WOW

Enkele maanden geleden besloten mijn vriend en ik om een ‘stopover’ te boeken via WOW air. Een onvergetelijke reis die we ongetwijfeld nog lang zullen navertellen. 

Hoe we bij dit idee kwamen en hoe deze reis ons is bevallen is deel ik graag met jullie in deze blogpost. 

A child’s dream come true

Al van kleins af aan droomde ik ervan om ooit eens naar Walt Disney World in Orlando te gaan. Gecombineerd met een rondreis doorheen Florida, met bezoeken aan Miami, the Everglades en zoveel meer, stond deze reis al jarenlang bovenaan op mijn travel bucketlist. 

Bovenaan de travel buckelist van mijn vriend stond echter IJsland, een van de mooiste bestemmingen die ik tot nog toe heb gedaan en waar ik ongetwijfeld nog zou terugkeren. 

Toen we de vluchtprijzen van beide bestemmingen aan het vergelijken waren, zagen we een advertentie voor het ‘stopover’ concept van WOW air ofwel een vluchtschema waarbij je IJsland en de USA voordelig zou kunnen combineren. Dit was exact wat we zochten! Hiermee zouden we zowel IJsland van mijn vriend’s bucketlist kunnen schrappen én mijn jeugddroom kunnen waarmaken. Na het bekijken van de verschillende bestemmingen en data twijfelde we geen moment langer en boekten we deze droomreis. 

Our first WOW experience 

Voor ons was het onze eerste ervaring met WOW air en we wisten nog niet wat te verwachten ook al sprak de huisstijl (denk aan de paarse kleuren) mij al erg aan. We besloten dus om wat naslagwerk te doen en zo kwamen we te weten dat het een vrolijke IJslandse vliegmaatschappij is met de focus op lage kosten en hoge prestaties. Dat ze gespecialiseerd zijn in Atlantische vluchten en vliegen op zo’n 38 bestemmingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Daarnaast beschikken ze over een zeer jonge vloot van vliegtuigen met de laagste emissies. Klinkt goed toch? Wel dat dachten wij ook en zo konden we met een gerust hart aan onze reis beginnen. 

Benieuwd naar meer over onze reis? Overmorgen lees je hier alle tips om IJsland onvergetelijk te maken!