Sofitel: Brussels edition

Reizen in eigen land is een must. Ik hou ervan, zeker als je terecht komt op plekjes waar je wel weken wil verblijven. Zo gebeurde het ook wanneer ik logeerde in het fantastisch Sofitel hotel in Brussel. Midden op de Avenue Louise kan je het prachtige hotel (ja hoor, vlak naast de Karl Lagerfeld winkel waar ik uren rond zat te neuzen!).

Het hotel heeft alleen maar positieve punten. Zo’n plek waar alles perfect verliep én alles gewoonweg klopte.

De kamer?

Prachtige kamers, uitstekende service bij het inchecken en vooral zeer behulpzaam en professioneel personeel dat je een warme welkom weet te bieden. De kamer is groot, énorm netjes en voorzien van effectief alle comfort. De beste vijf sterren van Brussel voor mij. De kamers zijn super goed geïsoleerd zodat je niets hoort van de drukke stad. De kamers zijn ruim en super uitgerust. De WiFi werkt snel en voor een blogster is dat natuurlijk een enorm pluspunt

De leuke extra’s? Een flatscreen-tv, koffie- en theefaciliteiten én een regendouche. Zo top!

Place?

Zeer goede ligging op de Avenue Louise, vlak aan de winkels – wat ook gevaarlijk kan zijn natuurlijk. Het Magritte Museum ligt op 10 minuten lopen. De Grote Markt ligt op 2 km afstand en is met de metro of de tram in 15 minuten te bereiken. Op zaterdag en zondag kunt u de nabijgelegen antieke vlooienmarkt bezoeken op Place du Jeu de Balle, op 10 minuten loopafstand.

The must?

Het ontbijt! Je kan het in het restaurant eten, waar je trouwens blijkbaar héérlijk kan gaan dineren. Restaurant Crystal Lounge serveert internationale gerechten en cocktails in een trendy omgeving. Leuk ook dat het personeel zo achter de bar én restaurant staan. Ze vertellen er vol lof over, in alle eerlijkheid én dat merk je.

Het ontbijt namen wij op de kamer. Je kan de avond voordien een papiertje invullen wat je allemaal wenst, ze geven je een wake-up call en tien minuten later kan je ontbijt al geserveerd worden. Zelfs met m’n allergieën hielden ze rekening. Héérlijk!

We hadden wafels, gepocheerde eitjes, verse koffiekoeken én toast champignons: kan je nog beter wensen? Charlotte koos trouwens voor de chocolademelk, die volgens haar subliem was.

Handig ook dat ze parkeerservice hebben. Je geeft je sleutel af bij aankomst én ze zetten je auto veilig in hun beveiligde parking. What do you need more?

Meer weten? Sofitel Le Louise, Avenue de la Toison d’Or, 40, Elsene (Ixelles), 1050 Brussel, België