Corendon: Dimitra Beach

Ik weet het, er is al een blog verschenen én er komen nog drie leuke video’s aan op ons YouTube kanaal Our Little Fortune. Maar toch wou ik jullie nog wat vertellen over onze reis naar het toch wel écht prachtige Kos. We logeerden in het mooie Dimitra Beach hotel. Een hotel kan ik het zelfs niet noemen. Een resort met werkelijk alles waarvan je kan dromen. Héérlijk genieten, dat hebben we alvast gedaan. Met onze video’s nemen we jullie mee naar binnen. Maar voor vandaag nog enkele must do’s van Kos én het resort vertellen.

Ken je ’t gevoel dat er meteen na de reis al nostalgie is? Ik heb dat niet vaak. Maar deze keer had ik dat gevoel enorm. Het resort is voor mij vijf sterren waardig. Al plak ik nooit niet graag sterren op een hotel of een resort. Het gehele plaatje klopte en dat telt. Ik kreeg tijdens de reis enorm veel leuke vragen over Dimitra Beach. Ondertussen hebben heel wat onder jullie een tripje vastgelegd naar het mooie Kos en eveneens hebben jullie hetzelfde hotel als ons geboekt. Super benieuwd naar jullie verhalen en foto’s natuurlijk, maar vooral voor jullie enkele must do’s die in het hotel zeker gedaan moeten zijn vooraleer je je koffers weer kan inpakken.

What to do?

Dimitra Beach is gelegen aan zee in het populaire dorp Agios Fokas op het eiland Kos. De accommodatie beschikt over 6 zwembaden en 3 restaurants, die allemaal tot in de puntjes verzorgd zijn.

De zwembaden zijn zo goed onderhouden én de kids krijgen een apart zwembad met alles inbegrepen. Eén zwembad voor de adults is XL én is de ideale plek om tot rust te komen voor mij. Daarbij is de poolbar die heerlijke cocktails serveren. Ze hebben een uitgebreide All-in kaart met lokale drankjes. De gin-tonic was onze favoriet, maar de Mojito is ook een must om eens te proeven. Leuk om eens een cocktailnight te houden in de bar binnen aan de receptie. De bar is heel huiselijk, maar toch super modern. Ik had er telkens een fijn gevoel en dat kwam niet door de cocktails 😉

Relax!

De wellness ligt in het hotel naast Dimitra Beach en is écht huge. De behandelingen zijn prima en met voldoende keuze. De jacuzzi, het binnenzwembad en de hammam is perfect verzorgd. Zonder twijfel één van de betere wellness plekjes die ik in zulke resorts al heb gezien.

And have dinner.. great dinner!

Het eten in Dimitra Beach is geweldig! Ik praat vaak over de allergieën die ik heb, maar ook die hebben ze in het Dimitra Beach hotel perfect weten aanpakken. De chef keek er persoonlijk op toe dat elke klant met eender welke allergie een lekker alternatief kan krijgen. Het buffet is daarnaast prachtig verzorgd, maar vooral héél clean. De keuze is zeer goed én er is elke dag variatie zodat je elke dag iets nieuws kan proeven uit de verse keuken. Ze hebben ook een Grieks en Italiaans restaurant. Dat Griekse restaurant heeft een schat van een kok trouwens. Die man moet je zeker eens een bezoekje gaan brengen!

Daarnaast wil ik nog zeggen dat het personeel écht geweldig is. Het zijn échte schatten die service-minded zijn. Ze staan op welk moment dan ook klaar voor jou en dat is natuurlijk waar het allemaal om draait. Hou ons YouTube kanaal zeker in de gaten voor meer!

Ik heb nu al vaker met Corendon bezocht én alles verloopt zo goed. Ik ben denk ik ondertussen de grootste fan van hen. Héél snel nieuws over onze nieuwe trip: Turkije. Stay tuned!