Metallic love by Sleek

Ondertussen weten jullie al dat ik een grote fan ben van Sleek én Smashbox. Deze winter komen ze beide met één van mijn favoriete trends: de metallic look. Ik vind de metallic look leuk omdat het extra touch geeft aan je look. Je bent helemaal Instaproof door de sterk gepigmenteerde lipsticks met een vinyl-achtige glans. Shine bright on Instagram is een hele goede tip om zoveel mogelijk likes te scoren trouwens!

Maar wat is zo’n metallic lipstick nu echt?

Een super verzadigde liquid lip gel die zorgt voor een rijkelijk glanzende kleur in slechts één laagje. De kleur blijft zo lang en is bijzonder sterk omdat de pigmenten in de lipstick weerkaatsen met het licht. Gek hé? Je brengt alles aan met een kegelvormige applicator die het verdelen van die pigmenten heel makkelijk laat verlopen.

Leuk is dat je geen korrelige structuur hebt, ookal verwacht je dat sneller wanneer een glitters aan te pas komen. De gel is beschikbaar in 8 draagbare kleuren – van een dieprode kleur tot een cool roze. Picture proof!

Het verschil tussen de metallics van Smashbox en Sleek?

De lipgloss van Sleek is een meer matte vloeibare lipstick mét een metallic finish die je in één vloeiende beweging aanbrengt op de lippen. Easypeasy, écht makkelijk aan te brengen. Je hebt er eveneens geen spiegeltje voor nodig. Als je zegt easy, dan komt de lipstick vaak cheap over. Maar nee, ook dat is minder waar. De lip cream heeft een perfecte dekking, blijft de hele dag zitten en droogt niet uit. I love it!

De pro artiesten van Smashbox maximaliseren de metallic en vinylachtige glans met deze nieuwe lipsticks. Het resultaat? Een magische lichte lippen, lippen die in elk licht en elke foto helderder worden. Zij gaan niet voor een mat effect maar kiezen voor extreme glans!

Mijn ervaring

Als het op vlak van glitter aankomt ben ik helemaal pro metallic. Metallic lipsticks hebben heel wat toffe voordelen!

  • gemakkelijk te verwijderen met water;
  • blijft lang zitten;
  • zorgt voor meer volume;
  • geeft een speciaal effect aan je IG-foto’s;
  • droogt snel op (30 tot 60 seconden);
  • multifunctioneel;
  • transfer proof;
  • meer dan voldoende dekking.

Ik ben fan, zowel van de matte versie – die ik eerder overdag gebruik en die vrijwel de hele dag lekker goed blijft zitten – als van de glanzende versie van Smashbox. Die laatste gebruik ik bij shoots of leuke feestjes in de avond. In één oogopslag kan deze lipgloss je outfit pimpen!