Leopard look met My Jewellery

Ik shop vaak online. Ik ben bezig aan een gloednieuw boek, wat wil zeggen dat ik dagelijks uren spendeer achter mijn computer. Stiekem durf ik dan wel eens afwijken en mijn favoriete webshops online opzoeken, op zoek naar leuke trends en nieuwtjes. Ik krijg via Instagram vaak de vraag wat ik zelf echt leuke items vind, voor aankomende lente. Ik ben helemaal fan van de leopard look, iets dat ik in mijn komende lente – en zomercollectie ook gebruikt heb. Ik vond deze week op My Jewellery de leukste leopard blouses. Voor hebben zij op dit moment de leukste items voor het meer zonnige seizoen dat er zit aan te komen (finally, baby!)

Ik vind de typische leopard look leuk, maar ik ben meer voor de gekleurde versie. Die leopard look is niet altijd even makkelijk om te combineren. In deze blog deel ik graag enkele ‘leopard-proof’ tips, die ikzelf toepas bij het kiezen én combineren van de rrrrrauw-look.

  • Les één in het combineren van panterprint luidt: less is more. Ofwel, houdt het simpel want juist de overdaad aan verschillende materialen en kleuren maakt panterprint minder geslaagd. Vermijd metallic, glitters en nauwsluitende items in (combinatie met) panterprint. Ga liever voor basic kleuren en stoffen, waardoor de panterprint subtieler oogt.
  • Leopard is de print die niet weg te denken is uit het straatbeeld. Deze print geeft je basic outfit áltijd een update. Een blazer is een van mijn favoriete items met deze print, net als een blouse. Ikzelf zou minder gaan voor een leopard rokje, maar dat is dan weer een persoonlijke keuze.

  • Als je extra kleur wil laten terugkomen in je outfit met de leopard print, is oranje of rood altijd een goede keuze. De leopard print komt volgens mij bijzonder goed tot z’n recht met een rode en oranje versie. Oh ja, niet onbelangrijk maar rood is ook nog eens dé kleur van dit seizoen: win-win! Rood en oranje leunen eveneens het meest aan tegen de kleuren van de typische leopard look.
  • Laat de leopard look het belangrijkst zijn van je look. Ik heb bijvoorbeeld de rode leopard blouse gecombineerd met felrode boots, zodat de leopard blouse nog nét dat tikkeltje meer in de kijker kan worden gezet. Rood is een kleur die voor mij alvast een match is. Ik kocht ook een oranje blouse, en had ergens een beetje bang omdat oranje minder goed met de teint van mijn huid past. Toch geeft de leopard look extra cachet aan het geheel én kan het voor mij wel!

Benieuwd naar de items waar ik helemaal wild van ben geworden? (dit kan je zo letterlijk en figuurlijk nemen by the way!)

De oranje blouse kan je via deze link vinden, de rode via deze link. Welke wil jij?