Omoda shop

Tijdens The White Dinner afgelopen maand leerde ik de webshop Omoda kennen. Ik kende de naam al, maar had nog nooit eerder geshopt. Ik moet altijd effe vertrouwen zoeken alvorens ik iets online wil bestellen. Ik heb toch altijd een beetje bang of het effectief een goeie service is dat ze bieden en de kwaliteit moet natuurlijk top zijn. Ik waagde de stap en begon te surfen op hun webshop. Damn right, dat is één van m’n favoriete bezigheden want ik hou er echt van online te shoppen. Met een glaasje wijn en een chipske is dat voor mij de perfecte zondagmiddag.

Ik vind het leuk dat ze aan de webshop een blog koppelen. Soms is dat makkelijker, niet alleen omdat je dan effectief ziet wat de trends zijn en hoe te combineren – maar eveneens ook wat je makkelijk kan terugvinden op de webshop van Omoda. Zo ben ik bijvoorbeeld zelf een echte sneakerfreak. Ik kan echt niet stoppen met sneakers kopen. Ik koop ook vaak sneakers die quasi hetzelfde zijn. Puur omdat ik het niet kan laten om ze in de winkel te laten staan. Als ik ze online koop, toon ik ze aan mijn beste vriendinnen én dan pas zal ik zelf nog eventjes twijfelen om ze dan toch te kopen. Je kent dat wel, girly issues!

Het heeft lang geduurd voordat sneakers echt geaccepteerd werden in het straatbeeld. Pas in de jaren 90 gingen grote schoenenmerken samenwerken met bekende artiesten en werden sneakers beetje bij beetje steeds populairder. Nu omarmen we de sneakertrend en zijn sneakers niet meer weg te denken. Sneakers zijn niet langer alleen sportschoenen, maar echte fashion items. Er zijn tegenwoordig zoveel varianten, wat het vinden van de perfecte sneaker soms lastig maakt. Omoda maakte een leuke selectie die je via deze link kan terugvinden.

Ik ging dus op zoektocht naar de perfecte sneaker! Je hebt zoveel keuze, dat je soms écht goed moet nadenken welke schoenen je al gezien hebt. Je denkt dan natuurlijk ook nog na welke maat je zal nemen. Bij sommige merken heb ik een 36, maar bij andere een 36,5 of 37. En, ja, dan ben ik nog meer aan het twijfelen. Maar bestellen zal ik – denk ik altijd.

Omoda geeft handige tips om de juiste te maat te vinden. Zo gaan ze je helpen om zelf te kijken hoe je je voet kan meten. Door je voeten op te laten meten weet je op de millimeter nauwkeurig welke maat je hebt. Soms zit je tussen twee maten in of valt een schoenmerk opvallend groot of juist klein. Het is daarom verstandig om twee of zelfs drie maten te kiezen. Door je standaardmaat en een (halve)maat groter en kleiner te proberen, kun je de schoen goed vergelijken en de juiste uitkiezen. Let wel! Je voeten zijn verschillend! Pas niet alleen één schoen, maar trek ze allebei aan. Bijna niemand zijn voeten zijn even groot. Het verschil kan ervoor zorgen dat de schoen aan één voet wel goed zit en aan de andere niet. Het is belangrijk dat de schoen bij beide voeten mooi aansluit. Als je nu al gapende gaten langs je voeten hebt, wordt dit later wanneer je de schoenen uitloopt alleen maar erger. Het is niet alleen erg onflatteus, maar het maakt je schoen ook een stuk wijder en uiteindelijk zelfs te groot. Ze geven ook tips hoe je zelf in de spiegel kan zien of je schoentje past. Het lijkt wel een Assepoester avontuurtje, maar het is effectief zo. Wie het muiltje past.. Meer info over de tips van Omoda kan je hier vinden!

Welke mijn perfecte sneaker is geworden? Wel, die kan je bovenaan deze blog vinden. Ik blijf shoppen bij Omoda. BIG fan!