Polette eyewear

Tijdens de feestdagen kies ik meestal resoluut voor lenzen. Makkelijk denk ik dan. Of het is een gewoonte. Hoewel m’n ouders, nonkels en tantes allemaal optiekers zijn, zal ik altijd voor lenzen kiezen. Tot de tijd van nu. De tijd dat brillen super hip, trendy én vooral binnen handbereik zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de Polette webshop, waar ik pas een gloednieuw model op een luie zondag me wist aan te schaffen.

Polette is gebaseerd op een simpel, maar baanbrekend idee: ze zijn de enige tussenpartij tussen fabriek en klant. De monturen en lenzen komen recht uit hun werkplaatsen én maken ze geen gebruik van tussenpartijen die zelf hoge winstmarges maken.

Pricewise?

Door het businessmodel van de eshop kan Polette zeer scherpe prijzen aanbieden zonder met minder dan de beste kwaliteit tevreden te zijn. Door hun unieke concept kunnen ze 80 % korting bieden op de prijzen die iedereen gewend is te betalen bij opticiens.

Keuze?

Trendy, hout, metaal: het zijn maar enkele subcategorieën waaruit je kan kiezen. De metalen brillen in zilver en goud zijn bijvoorbeeld énorm in trek. Je ziet ze vaker en vaker passeren op sociale media. Een enorme variëteit aan ontwerpen in de collectie is zalig, zeker wanneer je online kan shoppen. Toch? De eigenaars van de webshop willen vooral iedereen de mogelijkheid bieden om stijl en kwaliteit te dragen.

Ik koos voor de Paris. Zelf omschrijven ze dit montuur als volgt: “Modern en romantisch is de Paris vol van sensualiteit. Een “eyecat” montuur dat je zal betoveren. Door een samensmelting van metaal en acetaat heeft deze handgepolijste bril de expertise van onze ontwerpers geërfd.”

Tips?

De breedte van een montuur is essentiel. Op de overzichtspagina kan je bijvoorbeeld kiezen voor S:110-134mm, M:135-144mm en L:145-155 mm. Tip: vergelijk de breedte van je favoriete huidige bril!