Met Corendon naar Kos

Kos is een bestemming die ik al vaker heb gedaan. Ik trek er altijd naar terug omwille van de fijne sfeer, de lieve mensen en de prachtige omgeving. Kos heeft alles om je vakantie geslaagd te maken. We namen dit keer het vliegtuig vanuit Maastricht. Super handig omdat je gratis kan parkeren, je hebt geen files onderweg én niet aan de balie, ook de controle verloopt makkelijk én je komt niet terecht in een overbevolkte luchthaven. Heerlijke start van onze reis samen met Corendon. Hoe wij onze dagen gevuld hebben, welke hotspots we hebben gedaan én wat we jullie echt willen aanraden vertellen we in deze blog. Heb je liever beelden? Deze week komt er nog een video over online via ons YouTube kanaal.

 • Dimitra Beach Hotel:
  We logeerden in het mooie Dimitra Beach hotel. Een hotel kan ik het zelfs niet noemen. Een resort met werkelijk alles waarvan je kan dromen. Héérlijk genieten, dat hebben we alvast gedaan. Lekker eten, verzorgde zwembaden, kidscorner, verschillende restaurants waaronder een Italiaans en een Grieks restaurant. De service is er top, de cocktails lekker én de kamers zijn lekker clean. Ken je ’t gevoel dat er meteen na de reis al nostalgie is? Ik heb dat niet vaak. Maar deze keer had ik dat gevoel enorm. Het resort is voor mij vijf sterren waardig. Al plak ik nooit niet graag sterren op een hotel of een resort. Het gehele plaatje klopte en dat telt.
 • Mylos Beach Bar:
  Na twee dagen strand in Kos stad zijn we hierheen gereden met onze buggy. Je moet goed zoeken want de beach bar ligt een beetje verstopt. Gelegen aan een rustig strand, met cosy parasols waardoor je een beetje dat Hawaiï gevoel krijgt. Mylos Beach bar is blijkbaar recentelijk vernieuwd en het is de meest Instaproof plaats van Kos. Je kan er superlekkere cocktails krijgen (wij namen bijvoorbeeld de gin tonic van het huis) én het eten is ook top. Van yoghurt, tot pizza, broodjes, salades en massive hamburgers. De bediening loopt vlot. Alles om een relaxed namiddagje te vullen.
 • Zia:
  Zia is het bergdorp op Kos wat vrijwel iedereen je aanbeveelt om te gaan bezoeken. Het is de mooiste plaats voor de zonsondergang van Kos met prachtige vergezichten over Lagoudi, met de mooie blauw-witte basiliek, en in de verte de zoutpannen van Alikes en zelfs het eiland Pserimos. Leuk rondwandelen tussen alle souvenirwinkeltjes met de meest typische Griekse spulletjes in de kraam. Ga zeker ook lunchen of gewoon iets fris drinken bij The Watermill of Zia. Ik denk dat ik er wel 1001 foto’s heb genomen.

   
 • Huur een buggy:
  Wij hebben navraag gedaan én de beste buggy’s zijn die van Dino’s (I know, gekke naam voor buggyverhuur). We waren super tevreden van de buggy, net als van de service van Dino’s. Wat een lieve uitbater! Het is altijd makkelijker om met de buggy het eiland te verkennen. In een wip ben je van Dimitra Beach in het centrum. Je hebt telkens een adembenemend zicht, je krijgt toch het gevoel van avontuur én je ligt gewoon in een deuk met jezelf al buggy rijdend.
 • De thermen:
  Dichtbij Dimitra Beach heb je de thermen, die gratis te bezoeken zijn. Je ruikt meteen het zwavel. Beetje de lucht van rotte eieren. De temperatuur van deze thermen is zeer aangenaam en hoe dichter je bij het gat in de rots komt hoe warmer het water. Een heet bad met een temperatuur van 40 graden. In de zomer wel wat drukker, maar zeker een must do om te doen? Wat verder naar de zee toe is het nog altijd heerlijke vertoeven en is het water niet heet maar warm. Dus als je afkoeling nodig hebt, is die combo écht wel perfect!

We hebben een heerlijk verblijf gehad! Een weekje Kos is perfect om zowel de Griekse keuken, de leuke sfeer als het eiland te verkennen. Ik ben en blijf een grote fan van Kos!

Meer info via https://www.corendon.be/griekenland/kos