Greece: hotspots

Griekenland werd voor mij deze zomer dé bestemming. Ik ging bijvoorbeeld naar het mooie Chalkidi, maar ik smolt ook helemaal voor het mooie Loutraki. Met name het Poseidon Resort waar ik het in enkele blogposts geleden over praatte. Ik had een top vakantie, waar ik ein-de-lijk de rust heb gevonden die ik nodig had. En gelukkig was dat het geval. Ik ben zo’n zenuwachtig persoon, die telkens meer dan genoeg stress heeft. En dan volgen natuurlijk er consequenties: nagels die afgebeten worden of de nagellak die ik er gewoon na vijf minuten aftrek zijn m’n favoriete bezigheden. Ik kan ook gewoon niet stilzitten. But héy, I did it!

Griekenland is voor mij zeer speciaal omdat ik me telkens opnieuw zo thuis voel. Ik wist bijvoorbeeld niet dat er vlakbij Athene zeer mooie eilanden liggen. Ik ging verder in die zoektocht en kwam uit bij de vijf mooiste eilanden, die vlakbij Athene liggen. Een héél mooi gegeven dat hoog op m’n to do list staat. Wie weet zijn jullie me voor geweest en hebben jullie al eerder deze mooie eilandjes kunnen bezoeken? Tips zijn altijd zéér welkom!

Vanuit Athene kan je heel gemakkelijk de Griekse eilanden bezoeken. Je koopt een kaartje in de haven, stapt eenvoudigweg op de boot en komt er “vanzelf”. Wil je niet al teveel tijd kwijt zijn met het varen, dan kan je kiezen voor een van de vele eilanden dichtbij Athene. Er zijn vele opties maar ik noem er hier vijf.

1. Andros.
Het meest noordelijke eiland van de Cycladen. Dit prachtige Cycladen eiland ligt op twee uur varen van Athene. (Haven Rafina) Het is een rustig eiland, waar niet veel buitenlandse toeristen komen. De Grieken zijn hier blijkbaar zelf énorm fan van en kiezen dit zelf vaak als vakantiebestemming, maar dan natuurlijk in eigen land. Een beetje zoals dat wij naar de kust gaan – maar die eilanden lijken me toch net dat tikkeltje spectaculairder. Oops.

2. Kea
Kea oftewel Tzia (zo spreek je ’t uit!) is het Cycladen eiland dat het dichtst bij Attica en Athene ligt. Het is een bergachtig eiland met mooie dorpen, diepe ravijnen, steile hellingen, mooie bergplateaus, adembenemende valleien, schilderachtige baaien en betoverende stranden.

3. Syros
Dit is één van de Griekse eilanden in het noorden van de Cycladen, dat centraal in de Egeïsche zee ligt. Het ligt op ongeveer drie uur varen van de grote haven van Piraeus en is zelfs met binnenlandse vluchten bereikbaar vanaf Athene. Must do volgens mij!

Super benieuwd maar vooral naar jullie reacties! Tips altijd welkom via m’n mailadres contact@justyentl.com. Hopelijk zijn jullie fan van deze compleet andere blogpost!