In Limburg: hotspots en must do’s!

Vorige week had ik eindelijk q-time met mijn mama. We planden een tripje naar het Nederlandse Limburg. Heerlijk toch? Omdat Roermond maar een uurtje rijden is, besloot mijn papa om één dagje mee te komen. Zo hadden we eeeeindelijk nog eens een tripje met het hele gezin. Niets leuker dan de kerstperiode inzetten met m’n lieve ouders, zéker als we dan nog eens mega leuke hotspots deden én de mooiste kerstvibes konden opsnuiven. Ik vertel jullie héél graag meer over onze trip. Er kwam via mijn stories op Instagram ook bijzonder veel vraag naar de hotspots die we deden. Daar vertel ik natuurlijk ook alles over! Lees snel verder voor m’n reisverslagje! 

Dag 1 startte met de rit naar Roermond. Lekker gezellig keuvelen in de auto. Aankomen én meteen verwelkomd worden door de hartelijke mensen van toerisme Limburg.  We hadden een lekkere gezellige babbel met iemand van het team in tea room de Kroon. Een leuk stekje met heerlijke koffie én vers gebak. Het Christoffelgebak is de kers op de taart: zachte mousse gecombineerd met merengue is hier dé must eat. Christoffel is de patroonheilige van de mooie, gezellige stad. Tijd dus om er een patééke naar te vernoemen, dachten ze bij de Kroon. Wat een goed idee!

Nadien gingen we over het mooie kerkplein van Roermond. Ik wist niet goed dat Roermond zo mooi en gezellig was. Ik kende het eigenlijk enkel van de Designer Outlet, maar daarover later meer. We lunchten op een mooie, hippe plek. Zinc Wine and Dine is écht top. Hier hebben we zo genoten van een lekkere lunch. We kozen ervoor om te sharen, dus we kozen de carpaccio met truffel – verse nacho’s én zalm op de bbq! Het onthaal en de service is zo ontzettend goed. Wat een lieve mensen! Als ik nog een keertje ga shoppen in Roermond, ga ik ongetwijfeld daar weer lunchen of dineren. 

Tijd daarna om te shoppen én waar doe je dat beter dan… in Designer outlet Roermond! We snoven vooral de kerstsfeer op, die altijd heerlijk is in Roermond. Knappe deco, leuke kerstsongs en vooral alles in het perfecte perfecte kerstthema. Ik koos voor een muts van Karl én een tracksuit van Adidas. Goed geshopt én tijd voor een nieuw adresje. De gps aan én een klein halfuurtje rijden naar Sittard was het plan. We verbleven in het mooie hotel Merici. Knap hotel, leuke kamers die tof zijn ingericht mét een goeie vibe. Het hotel ligt super centraal, dus beter kan je niet zitten. Het hotel is trouwens een oud klooster, wisten ze me te vertellen. Er staan al enkele foto’s op mijn IG feed met de mooie kerstversiering, die je daar kon zien. Ik post onderaan een gallerij met m’n meest favoriete foto’s van de trip, zodat jullie toch een extra beetje mee kunnen genieten!

Dineren deden we bij G7 food and drinks. Een lekker restaurantje mét één menu, dat vaak veranderd. Alles is super vers, uit eigen tuin én ook gezond. Bietjes, verse everzwijnfilet en een poffertje van pastinaak waren m’n favorieten. Culinair een genot! Ook fantastisch lieve en oprechte mensen die met zo’n groot hart voor lekker, vers eten, deze zaak leiden. Knap werk! 

De volgende dag besloten we een dagje naar Maastricht te gaan. I loooove Magisch Maastricht! Altijd zo’n knappe kerstmarkt, die we meteen bij aankomst bezochten. Het reuzenrad, de lekkere snoepjes die je kan kopen in één van de kraampjes of gewoon de mega toffe schaatsbaan doen zijn éééchte musts! Daarmee zijn we gestart, en in de avond ook gestopt. Daartussen zijn we gaan lunchen bij Piece of Cake. Vraag er zeker naar de thee met gember en munt – zo vers! Mama had trouwens ook een citroentaartje (haar favoriet natuurlijk!) en ze vond het zoooo heerlijk. Papa was ondertussen al thuis, maar natuurlijk kocht ik er ook nog wat lekkere koekjes voor. De typische pepernootjes van Nederland – duh! 

Lekker wandelen doorheen de mooie straatjes van Maastricht, shoppen was ook een must – vooral de Bijenkorf en de kleine, schattige winkeltjes dragen we hoog in het vaandel. Afsluiter van dienst was een diner in Cinq! Prachtige zaak, mooi aan het water. Bijzonder lief personeel én vooral een kraaknette zaak – niet onbelangrijk, hé! Ik koos voor een lekker rood wijntje en een zeetong, mama ging voor de filet pur met handgesneden frietjes. Batterijtjes opgeladen én vooral opgewarmd, om nog één keer over de mooie kerstmarkt te gaan. Zo ontzettend genoten! 

We plannen volgend jaar opnieuw een tripje naar Limburg! Benieuwd naar meer? Bekijk onderaan zeker m’n fotogallerij en surf eens naar de website van In Limburg. Hier kan je de website vinden!

Bedankt team InLimburg voor de fantastische tijd met knappe hotspots én onvergetelijke momenten!