En ik scrub!

En we scrubben maar! Ik begin deze keer allereerst met een vraag. Scrub jij je huid soms?

Ik wel! M’n eigen Just Yentl suikerscrub voor het lichaam. Maar ook voor het gelaat heb ik een toppertje gevonden dat ik vandaag met jullie wil delen.

 

Mijn favoriet van deze moment?

De Ici Paris XL Nature scrub voor het gelaat. Via deze link kan je ‘m meteen ook vinden!

Bye bye onzuivere huid met deze exfoliërende pasta die dankzij de vezelrijke granaatappelpitten de ideale gezichtsscrub vormt. Voor een optimaal resultaat masseer je ‘m best zachtjes in op een vochtige huid, met zachte, circulaire bewegingen.

 

Waarom scrubben?

Behalve je huid reinigen en verzorgen met een hydraterende en voedende crème is ook scrubben belangrijk. Dode huidcellen worden verwijderd waarna je huid weer gaat glanzen en zachter aanvoelt. Daarnaast wordt ook aanmaak van nieuwe huidcellen versneld en de doorbloeding verbeterd.

Scrubben van je huid hoeft niet dagelijks. Twee tot vier keer per maand is voldoende. Mensen met een vette huid mogen eventueel wel iets vaker scrubben, zo’n twee keer per week. Als je een droge huid hebt, wordt dit afgeraden omdat een scrub je huid snel rood maakt. Masseer de scrub altijd voorzichtig op je huid, vooral je gezicht is kwetsbaar. De lichaamshuid is dikker, waardoor je iets harder mag scrubben. Na een scrub is het belangrijk om je huid goed te verzorgen met een hydraterende crème omdat-ie na een behandeling vaak trekkerig en droog aanvoelt.

Wil je zelf een lekkere scrub maken? Dat kan! Als je zout en suiker in huis hebt, de basis van veel scrubs, kom je al een heel eind. Meng voor een zoutscrub een kopje zeezout, voeg wat olijfolie toe voor de zachtheid en een paar druppels etherische olie, bijvoorbeeld lavendel. Meng dit vervolgens tot een pasta. Masseer er vervolgens je huid mee en spoel na een kwartiertje af met lauwwarm water. Je kunt ook een scrub maken op basis van bruine suiker. Meng dan een kopje bruine suiker met een half kopje honing en voeg 2 eetlepels citroensap en 1 eetlepel versgeraspte gember toe. Het resultaat: een zachte huid!

Ik scrub alvast genoeg, zeker in de zomer. Het geeft zo’n goed gevoel én de mooie glow die ik altijd wil!