Must do @ Praag

Afgelopen weekend waren mijn vriend en ik te vinden in de hoofdstad van de Tsjechen, namelijk Praag. Deze prachtige stad stond al lang op mijn verlanglijst van must-visit cities, vandaar dat ik dan ook super excited was om deze stad een bezoekje te brengen. Praag is écht de perfecte mix tussen geschiedenis, cultuur, uitgangsleven en romantiek. Iedereen kan hier aan zijn trekken komen, of je graag musea bezoekt, graag op stap gaat of gewoon shopt, Praag is the place to be.

Denk je Praag te bezoeken of komt je graag wat meer te weten over de hotspots van deze stad, lees dan zeker verder. Ik toon je graag mijn favourite five.

#lovelyprague

Tijdens onze eerste dag wilden mijn vriend en ik slechts 1 ding doen, namelijk zoveel mogelijk zien en doen. Eens aangekomen besloten we er dan ook meteen in te vliegen en de leukste hot spots te bezichtigen, waaronder het lijstje hieronder. Jullie tips zijn zeer welkom via contact@justyentl.com. Love it om al jullie fijne feedback én mailtjes te krijgen – waarvoor véééél dank!

De Oude Stad en de astrologische klok

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Praag is toch wel de Oude Stad en haar astrologische klok. Deze klok stamt uit de Middeleeuwen en trekt al eeuwenlang toeristen aan. Elke uur gaan de 2 deuren open en komt er een parade van apostelen voorbij en slaat de dood het uur, dit moet je eens gezien hebben. Ik denk dat ik er stiekem zo’n 100 foto’s heb genomen. Om maar te zwijgen van de filmpjes!

Karelsbrug

De meest iconische brug van de stad is onmisbaar voor iedereen die Praag bezoekt. Deze brug verbindt de Oude Stad met Malá Strana en de Praagse burcht. Het is er vaak heel erg druk dus wanneer je mooie foto’s wil maken kan je deze best heel vroeg of net heel laat de brug bezoeken. Onder het maanlicht zou deze brug het beste tot zijn recht komen.

Praagse Burcht

De Praagse Burcht of het Kasteel van Praag bevindt zich op een heuvel en is het grootste omsloten burchtgebied ter wereld. Hierdoor kan je urenlang vertoeven in dit gedeelte van de stad. Wanneer je door het doolhof van kasseistraten wandelt passeer je tal van leuke antiekwinkeltjes waar je kan rondneuzen op zoek naar het perfecte souvenir. Ge-nie-ten!

Lennon Wall

De Lennon Wall of John Lennon Wall is een muur beschilderd met John Lennon-geïnspireerde graffiti en stukjes tekst uit de liedjes van The Beatles. Deze beschildering, of graffiti, kwam er in de jaren 80 na de moord op John Lennon en stond destijds symbool voor vrijemeningsuiting en tegen het communisme. Vandaag de dag symboliseert het vooral Peace & Love. Er stond een zanger Yesterday te zingen. Mega romantisch en vooral een momentje om effe alle stress los te laten én te genieten.

Josefov

Josefov is de Joodse wijk in Praag en neemt je mee in de Joodse geschiedenis. Adolf Hitler had tijdens de Tweede Wereldoorlog deze wijk van de Nazi vernietiging bespaard met de gedachte om er een museum van te maken van het uitgestorven Joodse ras. Tegenwoordig eren de musea, synagogen en het historisch kerkhof de geschiedenis van een van de grootse Joodse gemeenschappen in Europa.

Ziezo, dit waren mijn favourite five van Praag. Hou m’n blog zeker in de gaten want er volgen nog heel wat blogs over deze fantastische trip! Meer weten over de stad? Surf snel eens naar deze website!

Er is meer! Op het vliegveld van Praag en ook in de hoofdstad zelf zijn diverse winkels van Manufaktura te vinden. Dit Tsjechische cosmetica bedrijf is erg populair onder de Tsjechen en verkoopt sinds 1990 allerlei toiletartikelen van hoge kwaliteit. Manufaktura was het eerste Tsjechische bedrijf waarbij geen dieren werden gebruikt voor het testen van cosmetica. In de winkel zijn er allerlei heerlijk geurende shampoo’s, bodylotions, zalfjes en crèmetjes te koop. Veel van deze producten zijn geïnspireerd op traditionele Tsjechische natuurlijke ingrediënten, zoals het thermale zout van Karlovy Vary, abrikozen, pruimen en andere vruchten die typisch zijn voor Tsjechië en niet te vergeten het Tsjechische bier! https://www.manufaktura.cz/.Wil je zo’n pakketje winnen? Stuur een mailtje naar contact@justyentl.com met waarom jij eens naar Praag willen gaan. Wat spreekt jou het meest aan? Super benieuwd!